Vi bor lige i smørhullet

Det er godt at være ejendomsmægler i et mindre lokalsamfund

30. januar 2019, 08:08
Frederik Ottesen og Alexander Hentze (th) foran butikken i Karup. Foto: Pia B. Jakobsen

Visit Midt i Karup ligger ejendomsmæglerbutikken John Frandsen. I de tre store udstillingsvinduer er der ikke bare »til salg« skilte men også en hel del med stemplet »solgt«. Det går nemlig godt i ejendomsbranchen. 2018 var rekord år for John Frandsens butikker. Alene fra butikken i Karup blev der solgt 30 huse. Kigger man på boligsiden.dk fremgår det, at det er John Frandsen, der står for over halvdelen af hussalget i 7470.

Synlig, jordnær, aktiv og tæt på

Alexander Hentze på 24 år er daglig leder i butikken i Karup. Han er netop færdigudlært og venter på ejendomsmægler titlen, som han har søgt om hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Til at hjælpe sig har han Frederik Ottesen på 23 år, som er i praktik fra januar til marts. Derefter har Frederik papir på, at han er finansøkonom. Sideløbende med, at han arbejder i butikken i Karup, skal han skrive hovedopgave. Går alt vel, kan han regne med at blive tilbudt en stilling i en af John Frandsens afdelinger.

Generelt er gennemsnitsalderen i firmaet lav. »Jeg valgte at søge job hos John Frandsen, fordi man her får meget ansvar, og fordi der er stor tillid til de ansatte,« fortæller Alexander, som selv er et bevis på tilliden, for da hans mester gik på barsel her ved årsskiftet, fik han ansvaret for butikken i Karup. Alexander er glad for og trives med at være på alle ugens syv dage, for det er man som ejendomsmægler. Han tager gerne telefonen i weekenden og tager ud til kunderne, når de er klar. »Vi vil være hvor køberne bor, og vi går op i at være til stede i lokalsamfundet,« siger han og understreger det ved at nævne John Frandsens værdier: »Synlig, jordnær, aktiv og tæt på.« Han er glad for at være i et lille lokalsamfund som Karup. »Mange kommer ind omkring butikken. Så får vi en sludder om muligheden for at sælge og om, hvornår det er smart at sætte til salg.« De snakke er han glad for.

Man får mere for pengene herude

Alexander fortæller, at det går godt med hussalget i landområderne: »Priserne i storbyerne er presset op. Vi ligger i smørhullet her. Der er ikke langt til de store byer og det store udvalg af arbejdspladser. Og så får man mere for pengene herude. Desuden er der mange store arbejdspladser lokalt. Flyvestationen er Viborg Kommunes tredje største arbejdsplads med over 3000 medarbejdere.« Alexander har talt sig varm - »Her er også gode dagligvarebutikker, gode skoler og daginstitutioner, som ligger tæt på boligerne, og så er der svømmehallen og friluftsbadet - og højt til himlen. Ønsker man liebhaveri er det også til at finde!«

Lad være med at vente til foråret med at sætte til salg

Alexander har et godt råd til de, der ved, at de gerne vil sælge i 2019. »Sæt til salg nu. Til foråret kommer der traditionelt mange boliger til salg. Så er markedet købers, fordi udbuddet er større.« Der er fest på boligmarkedet lige nu.

Skuffesalg

Haster det ikke med boligsalget, eller ønsker man ikke at offentliggøre, at man går i flyttetanker, har John Frandsen et kundekartotek. »Det er ikke alle, der vil have deres bolig sat til salg offentligt. Vi har derfor også skuffesalg, og vi arbejder sammen i kæden og sender gerne en kunde videre,« fortæller Alexander. Pludselig kan køberen dukke op. Alexander ved, hvad der rør sig.