Røgfri skoletid

28. januar 2019, 14:37
1 af 2 Fra næste skoleår indføres røgfri skoletid både på og udenfor skolernes areal. Det omfatter også personalet. Foto: Arkivfoto
2 af 2

Debat Børne- og Ungdomsudvalget har besluttet at indføre ‘røgfri skoletid’ med start af skoleåret 2019-2020 (pr. 1/8 2019) for kommunens folkeskoler (0.-9. klasse). Det overlades til den enkelte skole at implementere ordningen.

Vi ved, at rygning er sundhedsfarlig og med initiativet ‘røgfri skoletid’ ønsker vi at bidrage til, at færre børn og unge indleder en ‘ryger-karriere’.

Vi udvider således rygeforbuddet til ikke blot at gælde på skolens areal, men også udenfor skolens areal.

Sideløbende med indførelsen af ‘røgfri skoletid’ har byrådet besluttet at indføre ‘røgfri arbejdsplads’ i hele Viborg Kommune for alle medarbejdergrupper. Det betyder blandt andet at ’røgfri skoletid’ også kommer til at omfatte personalet på skolerne.

Det er naturligvis en privat sag, om man vil ryge eller ej, men vi har fra kommunens side en særlig forpligtigelse i forhold til børn og unge, når det drejer sig om rygning.

Vi skal sikre, at de – både i dagtilbud og skoler – ikke udsættes for passiv rygning samtidig med, at vi skal gøre hvad vi kan for at modvirke, at de begynder at ryge.

Det er baggrunden for beslutningen.