Fitness i Frederiks fra søndag

Alhedens Kultur- og Fritidscenter byder på søndag indenfor i det nye og topmoderne Alhedens Fitnesscenter

25. januar 2019, 08:55
1 af 2 Godt en uge før officiel åbning er Alhedens Fitnesscenter klar til brug. Allan Pedersen lægger de sidste måtter på gulvet ved de tunge vægte. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 I lørdags mødtes de nyuddannede instruktører i det spritnye fitnesscenter. Alle maskiner blev testet og afprøvet. Foto: Claus Thuesen

Frederiks Alhedens Fitness-center ligger ud til parkeringspladsen på Trehusevej. Det tidligere mødelokale, legerum, køkken og dommeromklædning er nu nedlagt og forvandlet til eet stort, lyst rum med højt til loftet. Fordelt i rummet er 26 arbejdsstationer. Heriblandt syv stationer særligt beregnet til cirkeltræning.

Det er Alhedens Idræts- og Kulturcenter, der står bag Fitnesscentret. De nye maskiner er dels lejet og dels leaset.

Inge-Lise Sterup, formand for Alhedens Kultur- og Fritidscenter fortæller, at der er stor, positiv interesse for fitnesscentret, og at der allerede nu er solgt en del gavekort - både til unge og til +80. Det er ligesom, det skal være. Tanken bag Alhedens Fitnesscenter er netop, at det skal favne bredt. Der er maskiner til både unge og ældre og til trænede og utrænede.

14 instruktører klar

Allan Pedersen, pedel og alt-mulig-mand i Alhedens Kultur- og Fritidscenter, er en af de 14 nyuddannede instruktører. Han fortæller, at de tre faste medarbejdere i hallen alle har været på DGIs instruktørkursus. »Selvom vi ikke er på vagt i Fitnesscentret, så er vi jo altid at finde i hallen, hvis der er brug for hjælp.«

Allan er ny indenfor styrketræningsbranchen, men han er allerede blevet grebet af det. Sammen med de andre frivillige instruktører har han været på DGIs 2 x 20 timers instruktørkursus. Det sidste kursus foregik på Flyvestationen forrige weekend. »Vi blev undervist af en superdygtig og dedikeret læge, fortæller Allan. Så ud over hvordan man indstiller maskiner og rådgiver brugerne, fulgte også en grundig gennemgang af muskler og anatomi. »Alt er kvalitet - også instruktørerne,« siger han med et glimt i øjet.

Åbent hver dag fra klokken 5-23

Kunne du tænke dig et medlemskab til Alhedens Fitnesscenter, kan du vælge mellem medlemsskab for en, tre, seks eller 12 måneders periode. Centrets åbningstider bliver fra klokken 5-23. Man udstyres med en nøglebrik, som virker, når man har betalt.

På åbningsdagen bydes på champagne og kransekage, og der vil være mulighed for at prøve maskiner og redskaber. Fra mandag er det alvor. Så kan der trænes i Frederiks.