Nordiske delikatesser helt i top

For 20. år i træk har Foreningen Norden afholdt Nordisk delikatesseaften i Grønhøj Kultur- og Forsamlingshus. Det blev en overvældende succes i år

23. januar 2019, 09:23
Der var stående applaus til kokken for den fantastiske mad, der blev serveret til Nordisk delikatesseaften i Grønhøj. Foto: Knud Gaarn Larsen

Grønhøj Der var mødt 90 forventningsfulde gæster op for at smage den nordiske menu fremstillet af den rullende kok fra Bjerregrav. Nordisk tapas, lækker elgsteg fra ryggen af en elgkalv til dessert Kaiserinderis. Maden blev rost til skyerne. Det var en super god oplevelse, og da kokken og hans medhjælper til sidst måtte ind og præsenteres, blev de modtaget af stående applaus. »Det er første gang, det er sket i foreningens historie, selv om den har haft glimrende folk til at stå for maden,« fortæller Jann Rasmussen, formand for Foreningen Norden.

Aftenen sluttede med et kæmpe lotteri skænket af lokale sponsorer. »Uden det lotteri kan vores regnskab ikke hænge sammen, og vi er sponsorerne meget taknemlige,« siger Jan Rasmussen.

Gratis medlemskab i anledning af 100 års jubilæet

I tilgift fik foreningen flere nye medlemmer, der også var interesserede i at følge de 100 års jubilæumsarrangementer, som vil løbe af stablen i løbet af 2019. Man har fra hovedforeningens side bebudet, at nyindmeldte medlemmer slipper for at betale kontingent i 2019 som en slags jubilæumsgave. Man håber så på, at de fleste bliver i foreningen, når året er gået. Karup-afdelingen har i øvrigt i løbet af det sidste års tid oplevet en kolossal medlemsfremgang. Snart er den blandt de ti største i landet.

Foreningen Nordens næste arrangement er jubituren til Danmarks Radios koncertsal den 15. april, og i begyndelsen af maj vil man invitere Karup-borgerne i Karup Bio for at se den dansk-norske spillefilm: Oprøret i Kautokeino.