Firmafodbolddommer igennem 40 år

21. januar 2019, 08:52
Klaudi Sigaard modtog forleden pokal og blomster for 40 års tro tjeneste som fodbolddommer ved FHIF firmafodbold. Foto: Ole Johnsen

Jubilæum I 42 år har Feldborg-Haderup indbudt til firmafodbold. De første to år dømte de selv. Herefter kom der officielle, sorte dommere på banen. Klaudi Sigaard fra Karup var en af dem, dengang for 40 år siden. Det er han stadig.

Buket, pokal og tale

Sidste weekend oprandt dagen, hvor Klaudi havde 40 års jubilæum hos FHIF. Efter kampen blev han kaldt ind på banen, hvor han fik overrakt en fin pokal og en buket blomster. Pokal og blomster blev ledsaget af en tale med masser af verbale roser af Flemming Ringgaard, der er en af FHIFs drivkræfter bag firmafodbolden. »Jeg blev lidt overrasket,« fortæller Klaudi Sigaard, der også fik en stor, flot kurv af Hvamgård, et af de firmahold, der også har spillet med siden starten af firmafodbolden. Han gav efterfølgende øl til Hvamgård-holdet, bestyrelsen for Feldborg-Haderup samt til nogle venner. »Der røg mit dommerhonorar,« fortæller Klaudi med et glimt i øjet. »Men det var hyggeligt!«

Flittig fodbolddommer

Klaudi mangler i øvrigt kun at dømme 24 udendørs kampe, så har han dømt 3400 kampe. »Fortsætter det som i 2018, hvor jeg dømte 151 kampe, så når jeg 3500 kampe til oktober,« fortæller han. Han er den dommer, der har dømt flest kampe i Midtjysk Fodbolddommerklub. »Det er en gave, at jeg kan blive ved.« Tilbage i 2017 fik Klaudi konstateret lymfekræft. Han fik den sidste behandling i Holstebro i november. Derfor værdsætter han særligt meget sit gode helbred.

For at forblive udendørsdommer skal Klaudi i øvrigt hvert år bestå en løbe- og en teoritest. »Det er ikke så vanskeligt for en ung knægt som mig,« slutter den lune, 73-årige fodbold dommer.