Eldorado for kreative sjæle

Vinterhalvåret er højsæson for kreative hænder, og januar er udsalgsmåned på Stofgården i Grønhøj

19. januar 2019, 08:21
1 af 2 Ellen Løw-Larsen er ordensmenneske. Selvom der er rigtig mange varer, er det overskueligt og let at finde det, man har brug for hos Stofgården i Grønhøj. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 Det burde være muligt at finde den rigtige knap. Foto: Pia B. Jakobsen

Visit Kunderne kommer fra hele Jylland - samt øerne og Grønland. Der er nok at se til på Stofgården i Grønhøj.

I 1981 åbnede Ellen Løw-Larsen Stofgården. Det har betydet et fuldtidsjob gennem snart 38 år som selvstændig butiksindehaver for Ellen Løw-Larsen. Mange af de kreative kunder kommer langvejs fra for at besøge både Stofgården og Garnlageret på samme ekskursion. Grønhøj er et eldorado for kreative sjæle.

Hos Ellen i Stofgården finder man et kæmpeudvalg af alt indenfor metervarer. Herudover sælger hun også tilbehør til syning, som bånd, blonder, lynlåse, nåle og tråde.

Syning er populært

Ellen har alle dage nydt at stå bag disken og råde og vejlede kunderne. »Jeg syr selv modeller til forretningen, men meget andet har jeg ikke tid til,« fortæller hun. Det er blevet populært at sy igen, så der er nok at se til. Hun glæder sig over snakken med kunderne: »Her kommer så mange dejlige mennesker, så det bliver til mange, gode snakke,« konstaterer Ellen. Det er det bedste ved at have butik. Nogle kunder er da også kommet i butikken siden dag et. Ellen kender rigtig mange ikke bare af kunderne men også af deres familier. Det giver et solidt netværk at drive butik ude på landet.

Handler med Grønland

Ellen Løw-Larsen har siden 2008 haft en stor omsætning ved eksport af stof/metervarer, sytilbehør og garn til Grønland. Hendes mand, Bo Løw-Larsen, handlede i mange år med Grønland, men det blev tilfældighedernes spil, der gjorde, at det netop blev Stofgården i Grønhøj, som blev leverandør af blandt andet metervarer, knapper og synåle til Grønland. Det giver mange sjove udfordringer. Hvilken type stof passer til grønlænderkajakken, og hvor finder man det kalveskind, som indgår i grønlændernes nationaldragt?

Udsalg

Lige nu har butikken udsalg. Det er årets største, og det varer hele januar. Ellen afvikler også udsalg i juni lige op til sommerferien. »Vinterudsalget gør vi mest ud af,« afslører hun. Der skal ryddes op, så de nye varer kan komme på hylderne til februar. Ind over året tager ægteparret på messer både i Danmark og udlandet. Her lader de sig inspirere af de nyeste trends og tendenser, og her sørger de for at få gode tilbud hjem.

Der skal hele tiden være plads til det nyeste.