Velkommen tilbage!

Skelhøjeborger og tidligere købmand i Skelhøje, Peder Engedal, overtager den første februar roret i Skelhøje Købmandsgaard

18. januar 2019, 08:21
Peder Engedal foran butikken i Skelhøje. Foto: Pia B. Jakobsen

Skelhøje Efter knap tre år som købmand i Skelhøje har Michael Nielsen valgt at søge nye udfordringer. Han stopper som købmand i Skelhøje med udgangen af januar måned 2019.

Det betyder, at bestyrelsen bag Skelhøje Købmandsgaard har ledt ihærdigt efter den rette mand til at føre butikken videre.

Skelhøjedreng bliver ny Købmand

I sidste uge blev sløret så løftet. Den nye købmand bliver en for Skelhøje borgerne gammel kending nemlig Peder Engedal.

Peder Engedal kender Skelhøje Købmandsgaard særdeles godt. Første gang han startede i butikken i Skelhøje var i 1997. »Min læremester overtog butikken i marts 1997, så blev jeg sat til at bestyre den,« fortæller Peder. Dengang var butikken sortimentsmæssigt som en døgnkiosk. »Man kunne ikke være sikker på, om der var sukker,« forklarer Peder.

Peder kom med en god købmandskæde i ryggen og i perioden fra 1997 og frem til 2009, hvor Peder fik arbejde som salgsleder i Løvbjerg på Koldingvej, formåede han at udvide og løfte butikken, så den på et tidspunkt nåede en omsætning på 12 millioner kroner.

Det er altså en erfaren mand, der overtager Michaels stol. »I bestyrelsen er vi særdeles tilfreds med resultatet, og vi glæder os til samarbejdet med Peder Engedal,« skriver Knud Gaarn Larsen da også i det seneste nyhedsbrev fra Skelhøje Købmandsgaard.

En købmandsbutik med fokus på det sociale

Peder Engedal selv glæder sig til at komme tilbage til Skelhøje. Han er meget bevidst om, at det er et andet projekt, end det han forlod i 2009. »Skelhøje Købmandsgaard er blevet en socialøkonomisk virksomhed. Det er en spændende tanke. Det med at der skal være plads til alle, tiltaler mig. Det er med til at bære projektet,« fortæller Peter. Han har allerede gjort sig mange overvejelser over, hvad det nye job går ud på. Udover de mange frivillige og de fleksjobbere, der er ansat, skal Peder også håndtere de elever, som Skelhøje Købmandsgaard har i samarbejde med Havredal Praktiske uddannelser. Denne nye uddannelse som butiksmedhjælper startede i august 2018, og Skelhøje Købmandsgaard har allerede tre elever, som modtager deres praktiske uddannelse i Skelhøje, mens Havredal Praktiske Uddannelser tager sig af andre dele af deres uddannelse. »Jeg har været på besøg på Havredal Praktiske Uddannelser. Det var en øjenåbner for mig. Og det var med til at overbevise mig. Jeg ønskede ikke at skifte arbejde bare for at skifte arbejde. Det her er en ny vinkel,« fortæller Peder. Hos Løvbjerg har han været vant til at tage sig af fleksjobbere og folk i jobprøvning. Det har han syntes var en god og spændende udfordring.

Et fælles projekt

På spørgsmålet om Peders visioner for Skelhøje Købmandsgaard indrømmer han gerne, at han har masser af ideer for fremtiden. Allerførst vil han dog have en snak med personalet og de frivillige om fremtiden. »Det skal fortsat være et fælles projekt. Alle ideer skal ud af skabet. Og så sorterer vi.« Peders første officielle dag i butikken bliver fredag den første 1. februar.

Farvel til Michael

Bestyrelsesformand Knud Gaarn Larsen oplyser i øvrigt, at de fra butikkens side af vil sige farvel til Michael fredag den 25. januar. Samme dag skal vinrummet tømmes, fordi der skal laves en brandvæg. Karoline pigerne står derfor samtidig klar med et godt tilbud på vin. Vil du være med til at sende Michael godt videre, kan du altså slå to fluer med et smæk.