Tre gange fremtidens student på Midtbyens Gymnasium

I det kommende skoleår bliver dørene slået op til Viborgs topmoderne gymnasium - lige ved stationen

14. januar 2019, 12:13
Midtbyens Gymnasium holder informationsaften den 16. januar på de nuværende adresser Vinkelvej 20 og H.C. Andersens Vej. Pressefoto Midtbyens Gymnasium

Uddannelse Onsdag den 16. januar er der informationsaften for det nye Midtbyens Gymnasium i Viborg. Kom og mød elever, lærere, studievejledere og rektor og hør om alle mulighederne for at tage fremtidens studentereksamen på Midtbyens Gymnasium inden for en bred vifte af faglige områder.

Økonomi, matematik, samfund, innovation, sprog og jura

På den 3-årige HHX tilbydes ni spændende studieretninger inden for områderne økonomi, matematik, samfund, innovation, sprog og jura. Engelsk på A-niveau er obligatorisk for alle.

Drømmer du allerede om en bestemt videregående uddannelse, eller vil du holde alle døre åbne indtil videre, så giver HHX tre fagligt udfordrende år med blandt andet helt nye fag. Udover at fortsætte med en række kendte fag fra folkeskolen som for eksempel sprog, matematik, dansk og samfundsfag, så får man på HHX den bredeste vifte af helt nye fag på sit skoleskema som for eksempel jura, innovation, informatik, økonomi og markedskommunikation.

Studieretningerne på HHX spænder vidt fra samfundsfag, sport, økonomi og til matematik, og som det eneste gymnasium i landet tilbyder Midtbyens Gymnasium studieretningen Apple Business med studieretningsfagene Innovation B og afsætning A som anvender Apple Education værktøjer. Det har skabt en meget elevinvolverende og innovativ studieretning.

Fysik, kemi, idræt, bioteknologi, kommunikation, medier.

På den 3-årige HTX tilbydes syv studieretninger inden for Idræt, bioteknologi, kommunikation, medier og naturvidenskab.

For elever der vil have naturvidenskab på det allerhøjeste gymnasiale niveau, er HTX det oplagte valg og specielt studieretningen Science Talent er en populær klassiker, hvor matematik, fysik og kemi også suppleres med teknik- og teknologi fagene. Ud over de klassiske naturvidenskabelige fag, kan man som noget helt nyt kombinere idræt og bioteknologi som studieretningsfag. Det giver en hel unik faglig idrætslinje, som kun findes på HTX. Også studieretningen Game Design hitter - de sidste tre år har HTX, som de eneste i landet, tilbudt Game Design, hvor eleverne har både programmering og kommunikation i studieretningen, det er der kommet en meget søgt studieretning ud af.

Den nye populære EUX veksler mellem gymnasium og erhvervsliv

Selvom EUX er relativt ny, er Viborg er et af de steder i landet hvor EUX er mest populær, og alene sidste år voksede uddannelsen med 33%, så der nu er over 200 EUX elever.

På EUX får man både studentereksamen og en faglig uddannelse. Det betyder også, at EUX er en længere og krævende uddannelse men samtidigt med den store fordel, at uddannelsen undervejs veksler mellem gymnasium og erhvervsliv, og dét er noget som eleverne sætter meget stor pris på. EUX´ere har på de videregående uddannelser klare uddannelsesmæssige fordele. Hvis man f.eks. vil læse til arkitekt, har man et stort fagligt forspring, hvis man ud over studentereksamen også er tømrer, og hvis man vil læse til ingeniør har man et stort fagligt forspring, hvis man også er elektriker.

Som EUX´er kan man også gå direkte i gang som faglært eller f.eks. starte sin egen virksomhed.

På Midtbyens Gymnasium tilbydes hele 14 forskellige EUX-retninger, som man vælger sig ind på i løbet af 1.g.

Særlige profiler for HHX, HTX og EUX – Faglighedens Højborg

Bemærk også at HHX, HTX og EUX kun har tre obligatoriske fag på C-niveau, resten er på højere niveauer. Profilen for alle tre uddannelser er, at de retter sig ud mod omverden og erhvervslivet. Dvs. undervisningen bliver i høj grad koblet med ting som giver mening for eleverne, og klæder dem godt på til fremtiden. Midtbyens Gymnasium åbner i øvrigt flest døre til de videregående uddannelser.

Elevinvolvering vægtes højt

Et andet særligt kendetegn ved uddannelserne på Midtbyens Gymnasium er en meget høj grad af elevinvolvering. Det kræver ekstra engagement og selvstændighed, men er samtidigt meget dannende, inspirerende og udviklende.

På Midtbyens Gymnasium vil vi den enkelte elev, og arbejder med fællesskaber og sammenhold på tværs af alle uddannelser og retninger.