Delikatesseaften i Grønhøj

Sædvanen tro afholder foreningen Norden i Karup i samarbejde med Grønhøj Kulturhus nordisk delikatesseaften onsdag den 16. januar

09. januar 2019, 14:39
Kunne du tænke dig at smage elgsteg, så er det på menuen til Nordisk delikatesseaften i Grønhøj. Foto: Privatfoto

Norden »Det er efterhånden blevet en tradition, at vi mødes den 3. onsdag i januar,« fortæller Jann Rasmussen fra foreningen Norden.

I år er det 20. gang, at Foreningen Norden samler interesserede for at spise nordiske delikatesser.

Menu med elg, laks og kronvildt

Efter et par år, hvor foreningen forsøgte at ændre på menuen, er man gået tilbage til en regulær stegmenu. Aftenens kok, som er den rullende kok fra Bjerregrav, serverer svensk elgsteg af ung elgkalv. Som forret har han kombineret en nordisk tapas bestående af laks, and, røget kronvildt og rejer. Menuen slutter med desserten, der er Kajserinderis, der vidst nok er en engelsk dessert, som stammer fra Vestnorge. Man holder altså fast ved Nordiske specialiteter, selv om det havde været meget billigere med danske retter.

Som sædvanlig står Arthur Rasmussens og Kulturhusets bestyrelse på pinde for at afvikle aftenen så godt som muligt.

Lotteri skal der til

Som noget nyt har man lyttet til, hvad gæsterne sagde. I år er der ingen underholdning eller konkurrencer, men så kan man sidde og hygge sig omkring bordet, mens foreningens utroligt store lotteri løber af stablen. Som sædvanlig har mange lokale forretninger og sponsorer været gavnmilde, og foreningen er utrolig taknemlig over den støtte, for uden lotteriet kunne aftenen ikke gå rundt uden tab.

Først til mølle. Sidste frist 12. januar

Billetsalget er startet den 2. januar i Dagli Brugsen i Frederiks, Skoen, Skelhøje Købmandsgård og N.C. Hansen, Grønhøj. Af hensyn til Brandmyndigheder må der ikke sælges flere end 120 billetter af 250 kr. stykket. Salget slutter den 12.januar.