Travlt år i Karup Bio

08. januar 2019, 15:39
Karup Bio er en topmoderne biograf drevet af frivillige. Også regnskabsåret 2018 ligger over budget. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup 2018 er afsluttet og regnskabet er gjort op - også i Karup Bio. Frank Johansen, formand for Karup Bio kan berette om 10.004 solgte billetter i 2018. Det er en stigning på 15% i forhold til 2017.

Det har været et travlt år, men særligt ind over julen, hvor der blev spillet tre film om dagen. »Det gik rigtig godt i julen,« fortæller Frank. Også selvom et servernedbrud betød aflysning af to forestillinger og en masse ekstra arbejde til de frivillige, der står bag Karup Bio.

Han har i øvrigt noteret sig, at flere og flere unge mellem 15 og 25 år vælger Karup Bio, når de skal i biografen. Frank mener, at det er den gode Dolby Atmos lyd, der med hele 47 lydudgange og dermed et suverænt lydbillede har gjort Karup Bio særlig attraktiv.

Nye tiltag i 2019

De frivillige, der står bag Karup Bio, ligger ikke på den lade side, selvom det går godt. Biografen har i mange år haft teleslynge, så hørehæmmede også får en god biograf oplevelse. Næste skud på stammen bliver en »subreader«, så ordblinde kan få teksten læst op via deres telefon. Den bliver installeret i løbet af januar måned. »Den bliver gratis at bruge, slutter Frank. Den veldrevne biograf er fortsat med på det nye.