Kom indenfor!!

Tirsdag d. 8. januar er der orienteringsaften på Viborg Gymnasium & HF på Skaldehøjvej 12 i Viborg

02. januar 2019, 09:20
På VGHF kan man blandt andet tage den treårige Visuelle HF, som er den eneste af sin art i Danmark. Foto: VGHF

Uddannelse Kom og mød elever og lærere, der glæder sig til at fortælle om skolen og undervisningen og se de flotte, moderne undervisningsfaciliteter.

Fire uddannelser og tre huer

Skolen tilbyder fire forskellige uddannelser, så det er et hus med mange interesser og fagområder. Eleverne kan erhverve sig enten den røde STX-hue, den blå HF-hue eller den grå EUX-hue.

Den røde hue – STX – og en helt ny

På den tre-årige STX har skolen spændende studieretninger indenfor for science, biotek, sprog i massevis, musik, samfundsfag eller det internationale. Som det eneste gymnasium i landet tilbyder VGHF nu Mediefag og Informatik og samarbejder med blandt andet TV Midt Vest og EON Reality.

I løbet af de tre år er der en sprogrejse, en studietur og faglige ekskursioner i de enkelte fag, så skolefagene får en sammenhæng den omkringliggende verden.

Den blå hue - HF

På den to-årige HF vælger man en fagpakke, og der er noget både til dem, der gerne vil noget med uniformer, pædagogik, kommunikation, innovation, design og arkitektur. I løbet af uddannelsen skal man i praktik på steder, som passer til fagpakken og derudover er der en studierejse. Som noget helt særligt har VGHF den Visuelle HF, som er den eneste af sin art i Danmark. På tre år bliver man både HF-student og en Visuel grunduddannelse. VGHF samarbejder med The Animation Workshop i Viborg – et kraftcenter indenfor Animation i Danmark. Eleverne arbejder med tegning, animation og medier - og kan efterfølgende søge både kreative og andre videregående uddannelser.

Den grå hue - EUX

EUX-landbrug, som udbydes i samarbejde med Asmildkloster Landbrugsskole er den største EUX uddannelse af sin art i Danmark. Der er lige nu ikke mindre end 70 EUX-elever på de to skoler og yderligere 30 er ude i praktik. Når de er færdige med deres fireårige uddannelse er de både faglærte landmænd og student med adgang til de videregående uddannelser.

Elev- og studiemiljø

Foruden at løfte elevernes faglige niveau er alle elever en del af skolens unikke elev- og studiemiljø. Der er masser af muligheder på skolen, hvor man er med til det, man interesserer sig for. Det er blandt andet idræt, kor, musik, musical, molekylær gastronomi, opdigtet onsdag.

Der er altså plads til både faglighed, fællesskab og nysgerrighed i de flotte og tidssvarende, fysiske rammer på Skaldehøjvej 12 i Viborg.

Har du lyst til at kigge, lytte, spørge og finde ud af, hvad VGHF kan, så kom til informationsaften på Viborg Gymnasium og HF.