Bondegårdsdagpleje tilbydes i skovbrynet på Ulvedalsvej

Mie Rasmussen er vild med børn. Hun har alt, hvad små børn kan hygge sig med. Derfor vil hun gerne starte op som dagplejemor.

01. januar 2019, 09:07
1 af 2 Mie Rasmussen i det veludstyrede og lyse legeværelse. Hun glæder sig til at få opfyldt drømmen om at blive dagplejemor. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 Ænder, kalkuner, høns, duer, kaniner, skildpadder, katte, gæs og to hunde samt en skøn landbohave venter de kommende dagplejebørn. Foto: Pia B. Jakobsen

Visit Mie har længe drømt om at være dagplejemor. Hendes barsel er slut, og Malte på et år er netop startet i dagpleje. Den ældste søn, Mikkel, bliver tre til marts. Så starter han i børnehave. Børnerammerne er på plads i hjemmet. Mie nyder livet med børn omkring sig og vil nu gerne åbne sit hjem og starte op som privat dagplejemor.

Bondegårdsdyr og landhave

Mie og hendes mand, Kim, bor på en hyggelig landejendom lige i skovbrynet til Ulvedal Plantage. Her er let at komme til for forældre fra både Karup- og Kjellerup området.

Haven er stor og lukket med hegn hele vejen rundt. Der er sandkasse, legehus, vippe, klatrestativ med rutchebane, afskærmet trambolin og masser af græs at boltre sig på. Tre store, lidt sky gæs spankulerer rundt på græsplænen. Høns i alle racer, ænder, kalkuner, duer, kaniner og skildpadder lever i store indhegninger og bure. På væggen til stalden er en fuglevoliere. Der er nok at se på for både store og små.

Mie lægger vægt på, at børnene skal være med i livet på landet. De skal fodre og være med til at hente æg. Og de skal også have lov at hjælpe med at lave maden, smage æggene, ærterne fra køkkenhaven, tomaterne fra drivhuset eller frugten fra den store haves frugttræer. Der er også tre kælne katte. Det betyder, at der indimellem er søde, sjove killinger.

For nylig har Mie investeret i en Christiania cykel, så hun kan cykle med fire dagplejebørn til shelterpladsen inde i skoven. Her vil det være godt at spise madpakke eller bare nyde roen.

Den gode plads betyder i øvrigt også, at barnevognene kan stå varmt og tørt i den længe, hvor der er festsal. Man behøver ikke at tage den med hjem hver dag.

Privat dagpleje

Mie er egentlig uddannet delikatesse slagter, men er nu blevet godkendt som privat dagplejer. Hun fortæller, at forældre kan få tilskud til privat pasning fra kommunen. Det betyder, at prisen er den samme som hos en kommunal dagplejer. Tilskuddet gives til børn i alderen fra 24 uger til og med skolestart. Mie fortæller også, at der er flere private dagplejere i området, som hun regner med at indlede et samarbejde med. Blandt andet har de en legegruppe, hvor de mødes regelmæssigt.

Vil du vide mere, kan du gå ind på storkeredensdagpleje.dk. Mie er i hvert fald klar til at tage imod nogle børn og tilbyde dem en masse dejlig natur og en masse forskellig dyr.