Tak for en god begyndelse

28. december 2018, 15:55

Karup Så er mit præstevikariat her i Karup allerede ved at rinde ud, da jeg slutter d. 31.12. Det er mit første præsteembede i Folkekirken, og det har været en sand fornøjelse. Jeg har fået lov at møde så mange skønne, skønne mennesker. For eksempel da kirken var næsten fyldt af forventningsfulde børn med hjemmelavede lanterner, der sang og lyste op på den mørke kirkegård. Det var et smukt syn.

Eller da pladsen lige under korhvælvningen var fyldt af dagplejemødre med de skønneste små poder, der sang, smilede, grinede og smagte på alt, hvad der kan puttes i munden.

Eller den sene eftermiddag i november-mørket, hvor over 90 børn, unge, voksne og ældre ved Alle Helgen så smukt mindedes deres kære, som ikke lever her længere, for nu lever de hos Gud. Lys i mørket, smil gennem tårer. Det var en meget smuk og bevægende dag.

Eller den adventssøndag, hvor kirken igen var nærmest fuld, og hvor ikke mindre end fire blev døbt. De tre af dem voksne, bl.a. en af konfirmanderne. Tilmed kom spejderne og forærede sognet et fredslys tændt ved den evige flamme i Jesu fødegrotte i Betlehem. Det var også en stor dag, hvor mange gav udtryk for glæde, taknemmelighed, lys og håb.

De forløbne måneder har der været dåb mange gange og nye medlemmer er kommet til. I alt har over 500 deltaget ved de første fem gudstjenester, som jeg har været med til. Et imponerende fremmøde.

Fuld af mening og fylde har også de gange været, hvor der ikke var mange. For eksempel til plejehjemsgudstjenester, hvor smilet blev lokket frem, eller samtaler med ganske få, der fik en uventet og livgivende drejning. Så vi alle gik opløftede hjem – ikke mindst mig!

Karup Kirke har nogle meget kompetente, yderst hjælpsomme kollegaer, et fantastisk menighedsråd, der samarbejder godt i en god ånd og en lang række flittige frivillige, der alle er med til at give deltagerne gode og mindeværdige oplevelser i kirken. Det er jeg så taknemmelig for. Tak for en god begyndelse.

Nu kommer så julen og alle de skønne anledninger, hvor kirken igen bruges rigtig flittigt. Velkommen i kirke. Og velkommen tilbage efter orlov til Helle Bærnholdt, der kan træffes igen efter nytår.