En særlig praktikant

De er vant til praktikanter fra forskellige steder på Købmands-gaarden i Skelhøje, men fredagens praktikant var dog noget ud over det sædvanlige

14. december 2018, 16:02
Foto: Pia B. Jakobsen

Skelhøje Det var folketingspolitiker Karin Gaardsted (A), der som medlem af både erhvervs- samt sundheds- og ældreudvalget, gennem flere år har fulgt købmandsgaarden i Skelhøje og nu altså havde bedt om en hel dags praktik fra åbningtid til lukketid. »Jeg havde været herude før, men der er forskel på at få fortalt om det og så være her. Jeg ser, hvordan det fungerer og får en større forståelse for, hvordan det rummelige arbejdsmarked fungerer,« forklarede hun.

Det er kombinationen af en arbejdsplads, hvor kun en af syv lønnede medarbejdere er ansat i en ordinær beskæftigelse, hvor over 50 frivillige, primært ældre, står til rådighed, servicerer og skaber en særlig rummelighed, hvor der er overskud til at skabe en STU uddannelse og uddanne unge med særlige behov, og hvor man tilmed forstår at drive en købmandsbutik med sorte tal på bundlinien i et lille yderområde, som Karin Gaardsted var nysgerrig på.

Hun fik syn for sagen, satte varer på plads, ryddede op på hylderne, holdt gang i brændeovnen og fik snakket med personalet og dem, der kom forbi.

Fredag eftermiddag var der som altid tilløbsstykket »Karolinepigerne«, der demonstrerer varer, der kan købes til en særlig god pris.

»Her er en utrolig god stemning,« kommenterede Karin. »Man har virkelig forstået at sætte det sociale op på siden af varesalget. Det tager jeg hatten af for!«