E-sport - klar, parat, start

14. december 2018, 08:33
AIFs e-sportsudvalg inviterer til informationsmøde for kommende e-sportsmedlemmer. Foto: Arkivfoto

Frederiks Tirsdag den 18. december afholder AIFs e-sportsudvalg et informationsmøde for at byde kommende medlemmer velkommen og for helt generelt at fortælle om, hvad e-sport egentligt går ud på. Man regner så med, at undervisningen starter op i januar.

Jonas Jolander, som er en af de fem nyuddannede e-sports instruktører, glæder sig rigtig meget til at komme i gang. Han forventer, at der oprettes tre hold på tre forskellige ugedage. To af holdene kommer til at spille holdspillene Global Offensive (CS:GO) samt League of Legends (LOL). I AIFs nye klubhus på Trehusevej bliver der sat ti gamer-computere op, så man kommer til at spille på to hold á hver fem personer. Det tredje hold bliver for de lidt yngre spillere. Her er fokus mere på hygge. Det vil handle om spil som for eksempel »Fortnite« og »Battlegrounds«.

Instruktørernes rolle bliver dels at komme med tilbagemelding på spillene, snakke taktik og strategi og træne holdets taktiske overblik. Dels handler det om at give medlemmerne en sund tilgang til e-sport. » Vi vil have fokus på god opførsel i spillene og på godt sportsånd. Vi skal opføre os ordenligt og tale pænt til både holdkammerater og modstandere,« fortæller Jonas. Han regner også med, at der skal være en eller anden form for fysisk udfoldelse. »Det kommer ikke til at handle om cola og chips,« lover han.

Han noterer sig, at e-sportsholdet Astralis netop har vundet en million bonus. Om det bliver til turnerings spil og e-sportsliga i Frederiks må tiden vise.

Allerførst må interesserede møde op til informationsmødet.