Det kribler og krabler udenfor vuggestuen

Vuggestuen i Skelhøje har i september og oktober hygget sig med temaet “natur og naturfænomener”

03. december 2018, 15:11
Vuggestuen i Skelhøje har kigget på alt, hvad der kribler og krabler udenfor. - Også mus. Foto: Privatfoto

Skelhøje Børnene fra vuggestuen har sammen med de voksne været ude og finde små dyr i det naturskønne nærområde.

Der er blevet vendt store sten, hvor der har kravlet bænkebidere og biller under. Der er kigget i hække og buske for at finde edderkopper i deres edderkoppespind. Der er blevet set på mariehøns, fluer, regnorme, snegle og larver.

Til samling er der sunget om “Mariehønen Evigglad” og “Lille Peter edderkop”, samt mange andre sange med krible krable dyr.

Musebesøg

For nylig fik vuggestuen så besøg fra Naturskolen. Der var desværre ikke kommet nogen krible krable dyr i naturvejlederens fælde, så i steder for havde han taget to mus med. De hed Chalotte og Heidi, og var virkelig søde. Alle børnene prøvede at røre ved dem. Efterfølgende fik børn og voksne hale på og blev forvandlet til mus, som måtte gemme sig inde i en hule, for ikke at blive spist af uglen.

Der blev også samlet mange blade i en kæmpe bunke. Det skulle blive til en musehule. Derfor satte naturvejlederen både Charlotte og Heidi op på hulen, men bladene var vist både for kolde og for våde til at de ville bo i hulen.

»Det har været et sjovt og spændende naturforløb for børnene, og en rigtig god afslutning på forløbet med besøg af de to mus og den dygtige naturvejleder,« konkluderer pædagog Pia Dahl, fra Skelhøje Vuggestue.