Vandretur og Julestue i Dollerup Bakker

Så har julestemningen atter indfundet sig i Dollerup Bakker

30. november 2018, 09:04
Du kan finde en vrimmel af de berømte Dollerup nisser i Ravnbjerghus´julecafe og meget andet hjemmegjort håndværk. Foto: Kate Nielsen

Dollerup På søndag den 2. december åbnes dørene i Ravnsbjerghus, som ligger overfor ishuset, til en hyggelig dag. Her kan du finde alt fra hjemmelavet hvid gløgg og lune æbleskiver, boder med Dollerupnisser, håndstøbte lys, kunsthåndværk, tøj, luksusstrik, lammeskind, bøger, årskalendere – til masser af søde værtindegaver, både til pynt og til at sætte til livs. Alt er lokalt fremstillet.

Julehjertekonkurrence

Som noget nyt vil der være konkurrence for børnene. Det går ud på at flette det fineste eller det sjoveste julehjerte. Hjerterne bliver hængt op til skue for alle, og kl. 15 udvælger to julehjertekyndige dommere det fineste og det sjoveste. De to præmier er dels en af de berømte julenisser og dels en æske lækre, hjemmelavede småkager.

Tag vandrestøvlerne og kurven med

Det er blevet en tradition for mange at bruge første søndag i advent til en vandretur i bakkerne og i skoven, som lige nu bugner af fine ting til juledekorationerne. Tag en kurv med til indsamlingen – og slut turen af med et besøg i Julestuen, hvor de lokale har arrangeret en lille cafe og pyntet fint op med gran og lys.