Havredal Praktiske uddannelser fik velfortjent pris

Prisen for bæredygtighed og social ansvarlighed gik til Havredal Praktiske uddannelser

29. november 2018, 15:00
Havredal Praktiske Uddannelser modtog i torsdags bæredygtighedsprisen. Foto: Viborg Egnens Erhvervsråd

Havredal Torsdag aften løb Viborgegnens Erhvervsråds store Award Show af staben. Knap 500 deltagere ventede spændt sammen med de 21 nominerede på, at sløret blev løftet for, hvem der skulle modtage årets i alt syv priser.

Både Skelhøje Købmandsgaard og Havredal Praktiske Uddannelser var nomineret til bæredygtighedsprisen, der tildeles en virksomhed i Viborg Kommune, for hvem det er lykkedes at skabe vækst og arbejdspladser med udgangspunkt i bæredygtige løsninger og social ansvarlighed.

Læredygtig, væredygtig og bæredygtig

Det blev Havredal Praktiske Uddannelser, som fik prisen. Begrundelsen lød: »Gennem 25 år har Havredal været uddannelsessted for unge med særlige behov. Skolen ledes med tre centrale begreber; læredygtig, væredygtig og bæredygtig, der tilsammen skaber en skole og arbejdsplads, hvor unge bliver uddannet i og til et rummeligt arbejdsmiljø. Næsten halvdelen af skolens 45 ansatte er ansat på særlige vilkår. Økologi og bæredygtighed er grundstenen i skolens uddannelse, landbrug og anlægsvirksomhed.«

Det var en bevæget forstander, Poul Erik Clausen, der efterfølgende holdt tale og takkede for prisen: »Det er med stor ydmyghed, at vi tager imod prisen og vi vil selvfølgelig takke jer, der står bag. Samtidig giver det også os mod på mere. Det, at kunne være med til at hjælpe endnu flere til at blive en del af arbejdsfællesskabet, giver mening. Hvis alle os, der er samlet i aften, kommune og virksomheder, står sammen om at gøre en forskel, kan vi få endnu flere med i fællesskabet. Vi ved, at det gør en forskel for de borgere, vi giver en chance, men også at det bidrager til virksomhedens bundlinje, både menneskeligt og økonomisk. Vi stiller gerne op med sparring, hvis den viden og erfaring vi har, kan hjælpe andre i gang.«

Prisen og ovenstående tale gav aftenens største bifald.

»Vi er superstolte og glade for prisen - og for vores arbejdsplads,« lød det efterfølgende fra skolens medarbejdere. Prisen fejres på det kommende elevmøde med lækker kage til alle.

Hvem skal indstilles til næste år?

2018-udgaven af Award Show blev en triumf for kategori-vinderne, men som en fra de forskellige dommerkomitéer konstaterede fra scenen, var det en stor præstation blot at være blandt de nominerede, for der var rigtig mange værdige kandidater i alle kategorier.

Til næste år er det ottende gang, at Award Show finder sted. Erhvervsdirektør, Henrik Hansen, sendte publikum hjem med en opfordring: ”Hvis I synes, der manglede nogen på scenen i år, så indstil dem. Kig omkring jer og foreslå dem, som I synes fortjener det. Så får I et lige så godt og spændende show næste år.”