Politianmeldt på grund af urtepotte

Urtepotten på Viborgvej er uden urtepotter

27. november 2018, 15:20
1 af 2 Her ved udkørslen til Viborgvej plejede der at stå en stor urtepotte som vartegn for »Urtepotten«. I følge en ny lov er den form for reklame ikke længere tilladt. Foto: Steen Lauritsen
2 af 2 Urtepotterne er nu i stedet flyttet helt ind til gården. Foto: Vita Sørensen

Karup Vejdirektoratet i Aalborg har antennerne ude. I juni 2018 kom der en ny lov. ”Der må ikke stå genstande ved vejskilte i åbent land.”

Det var Vita Sørensen, indehaver af Urtepotten på Viborgvej ikke opmærksom på, så det førte til en politianmeldelse, fordi hun havde en urtepotte stående for enden af grusvejen ud til Viborgvej som signal og varemærke. »Man må nu hverken have urtepotter, juletræer eller andet stort stående,« forklarer hun og fortæller i samme åndedrag, at hun tidligere havde fået godkendt placeringen af den store urtepotte netop af Vejdirektoratet.

Hun frygter nu, at usikkerheden, når man ikke kan huske, hvor præcist man skal dreje for at komme op til hendes butik, kan føre til farlige situationer og uheld. Mange af hendes kunder og andre forbipasserende forstår da heller ikke, at urtepotten skulle være til fare for sikkerheden. »Det er mere farligt, når man pludselig bremser op drejer,« mener en kunde.

Ifølge den nye lov, må Vita i stedet sætte et skilt på en kvadratmeter op.

Det må hun så gøre - men det er ærgerligt. Urtepotten var jo ligesom varemærket.