Alhedestien og cykler

Onsdag den 28. november sætter Kristian Pihl Lorentzen og Cyklistforbundet fokus på Alhedestien

26. november 2018, 08:58
Ledvogterhuset er sat til salg. Det er med på aftenens dagsorden. Foto: Morten Marboe

Karup Alhedestien som cykelsti er ikke mere end godt 20 år gammel. I mere end 70 år var det en jernbanelinie, der forbandt Viborg med Herning. Nu er det i stedet en trafiksikker forbindelsesvej for mange til skole og til arbejde. Både skolebørn, hverdagscyklister og turister benytter flittigt Alhedestien og nyder naturen og roen ved samme lejlighed.

Mange klager dog over de mange huller og bump og en efterhånden smallere og smallere sti. - Det kan være svært for både børn og voksne at cykle side om side eller bare passere hinanden.

Det er Cyklistforbundet og Monika Hedberg, som inviterer til åbent møde i Karup Kultur- og Forsamlingshus. Kristian Pihl Lorentzen kommer for at fortælle om jernbanens betydning for egnen før og nu, mens cyklistforbundet vil fortælle om, hvordan de arbejder for bedre forhold for cyklisterne. Det kommer til at handle om aktiviteter og fremtidsplaner, og meget gerne i dialog med deltagerne.

Ledvogterhuset

Senest er det ledvogterhuset, der er kommet i fokus, fordi det er sat til salg: »Det er vigtigt, at kommunen beholder ledvogterhuset som en del af en opgradering af Alhedestien,« mener Inger Larsen Ørbæk, Cyklistforbundet i Viborg. Hun ved, at Viborg Kommune igennem længere tid forgæves har ansøgt om penge til en opgradering af blandt andet Alhedestien, og hun ved, at ledvogterhuset er indskrevet i ansøgningerne.

Arrangørerne håber, at rigtig mange har lyst til at vide mere og give sit besyv med. Til mødet serveres kaffe og hjemmebagt kage.