Hvilken farve skal studenterhuen have?

Viborg Gymnasium og HF holder åbent hus lørdag 10. november

08. november 2018, 09:02
1 af 3 Fra en morgensamling på Viborg Gymnasium og HF. Foto: Pressefoto
2 af 3 Viborg Gymnasium og HF tilbyder fire forskellige uddannelser, der alle resulterer i en studenterhue på hovedet. Foto: Pressefoto
3 af 3

fjends Rød, blå eller grå?

Studenterhuen kommer i mange forskellige farver, og Viborg Gymnasium og HF tilbyder hele fire forskellige uddannelser, så der er altså plads til mange interesser og fagområder i huset på Skaldehøjvej 12 i Viborg.

Det kan man konstatere på nærmere hold, når Viborg Gymnasium og HF lørdag 10. november holder åbent hus mellem klokken 10 og 13.

Her kan man opleve skolen indefra, se de moderne undervisningsrammer og møde elever og lærere, der glæder sig til at fortælle om skolen og undervisningen.

Husk dit pas

Viborg Gymnasium og HF tilbyder både den røde STX-hue, den blå HF-hue og den grå EUX-hue.

På den 3-årige STX har skolen spændende studieretninger indenfor alle områder, så uanset om man er til science, biotek, sprog i massevis, musik, samfundsfag eller det internationale, så kan det realiseres her.

I løbet af de 3 år er der i øvrigt indlagt både en sprogrejse og en studietur, så skolefagene får en sammenhæng med verden omkring og man kommer til at opleve andre kulturer.

På den 2-årige HF skal man vælge en fagpakke, der retter sig mod bestemte uddannelser og erhverv.

Skolen har for eksempel samarbejder med Air Force Training Centre i Karup om en Force-pakke, med Pædagog- og sygeplejeuddannelserne om en »sund-pæd pakke« og med Medieskolerne om en kommunikationspakke.

Landets eneste visuelle HF

Som noget helt særligt, har Viborg Gymnasium og HF den Visuelle HF, som er den eneste af sin art i Danmark. På 3 år bliver man både HF-student og får en visuel grunduddannelse gennem et samarbejde med The Animation Workshop på kasernen i Viborg – et kraftcenter indenfor Animation i Danmark. Eleverne arbejder med tegning, animation og medier - og kan efterfølgende søge både kreative og andre videregående uddannelser.

Den grå er ikke kedelig

EUX-landbrug, som udbydes i samarbejde med Asmildkloster Landbrugsskole er den største EUX uddannelse af sin art i Danmark. Der er lige nu ikke mindre end 70 EUX-elever på de to skoler, yderligere 30 er ude i praktik, og når de er færdige med deres 4-årige uddannelse, er de både faglærte landmænd og studenter med grå hue og adgang til de videregående uddannelser.

Udover den daglige undervisning tilbyder Viborg Gymnasium og HF masser af andre muligheder på skolen i form af både idræt, musik og gastronomi.

Men alt det kan man altså høre nærmere om, hvis man tager til åbent hus på Skaldehøjvej 12 lørdag 10. november.