Lokale kunstnere udstiller i Mønsted Kalkværk

Mønsted I weekenden den 11. og 12. august kan besøgende i Mønsted Kalkgruber se keramik og genbrugskunst i det gamle kalkværk.

10. august 2018, 07:55
Anders med sine stenugler og jerndyr, der udstilles i Mønsted Kalkgruber. Foto: Privatfoto Foto: Privatfoto

 Det er de lokale Fjends kunstnere Beth Sloth Larsen og Anders Ramsing Vestergaard, som fylder kalkbrænderiet ud med spændende og overraskende værker fra recyclingens og kreativitetens univers.

Beth Sloth Larsen har sit eget Galleri Borris ved Sparkær, hvor hun og hendes mand Carsten Bach dels udstiller egne værker, dels sælger fine loppefund, og besøgende kan gå på tingfindertur. Beth arbejder meget alsidigt med alt lige fra julehjerter i gummi til snitning i frisk træ, som bliver til farvestrålende havekunst. Alt sammen i genbrugsmaterialer.

Anders Ramsing Vestergaard er nabo til kalkgruberne og arbejder fortrinsvist med gammelt jern og natursten, som kombineres iderigt til naturalistiske fugle og dyr. Andre genbrugsværker bliver til væsener, som er mere i fantasiens verden med finurlige finesser og underlige udtryk. Alt jern fra skrotbunken kan bruges og forvandles humoristisk til glæde for øjet.