Røgfri skoleelever vinder gavekort og billetter i Projekt X:IT

Folkeskoleelever fra 7., 8. og 9. klasse på Karup, Ørum og Rødkærsbro skoler har de sidste tre år haft fokus på at forebygge rygning, og efter lodtrækning er der nu fundet tre skoleelever, so

03. juni 2013, 10:56
Maja Rosager Møller fra 8.a på Karup Skole vandt et gavekort på 1000 kr.

Projekt X:IT kaldes det landsdækkende projekt, hvor skoleelever over hele landet blandt andet har lavet aftaler med deres forældre om ikke at ryge. I Viborg Kommune er der nu trukket lod blandt de elever, som har indgået kontrakter om røgfrihed på de tre deltagende skoler, og vinderen fra Karup Skole blev Maja Rosager Møller fra 8.a.

Præmier fra Forebyggelsesudvalget

Viborg Kommunes forebyggelsesudvalg har sponsoreret præmierne, og de tre vindere får et gavekort på 1000 kr. Desuden får vinderen sammen med sine klassekammerater også billetter til Vestbadet og til Viborg Skøjtebane, skriver Viborg Kommune på sin hjemmeside.

- Som ansat i folkeskolen ved jeg, hvor mange opgaver, der er på skolerne netop nu. Derfor er jeg meget glad for, at de har fundet tid til præmieoverrækkelsen i projekt X:IT. En stor tak for indsatsen til de fire skoler i kommunen, der har valgt at deltage i projektet og bidrage med vigtig viden i forhold til at forebygge rygning. Rygning er stadig den enkeltfaktor, der har størst negativ betydning for folkesundheden i Danmark, og derfor er det vigtigt, at vi gør en indsats som kommune, fortæller Katrine Ørnebjerg Larsen, formand for Forebyggelsesudvalget i forbindelse med præmieoverrækkelsen.