Flittig Røde Kors Karup-afdeling

Formandens beretning fra Karupafdelingens nylige generalforsamling vidner om en superaktiv og velfungerende Røde Kors afdeling

16. februar 2018, 08:40
Butiksleder Danuta Vestergaard og nu næstformand Karin Lieder i Røde Kors butikken i Karup. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup I Danmark er der ca. 19.000 frivillige i de 250 Røde Kors afdelinger. Omkring 97 af dem befinder sig i Karup og omegn.

Alle kommer trofast uge efter uge i enten butikken, hos nørklerne i seniorhuset, hos Røde Kors besøgsmodtagere eller efter behov i skoletjenesten og ikke mindst til syugerne i Frederiks, hvor der lige nu er behov for flere hænder.

Udover disse faste opgaver møder der knap 50 frivillige indsamlere op i Karup eller Frederiks den første søndag i oktober og hjælper med landsindsamlingen.

I 2017 støttede Karupafdelingen sundhedsklinikkerne med 2 x 20.000 kr. Sundhedsklinikkerne drives af 300 frivillige læger, sygeplejesker, tandlæger, jordmødre og andet sundhedspersonale. De opsøges af mennesker med akut behov for hjælp, som de ikke ville kunne modtage i vores almindelige system. Ud over sundhedsklinikkerne har Røde Kors Karupafdeling støttet katastrofefonden med 20.000.

Nørklerne er stadig flittige mandag morgen i seniorhuset. I år er der produceret 3101 stk fine kjoler og små bukser og trøjer samt en masse undertøj, tæpper til hjemløse og bamser til børn med en far eller mor i fængsel og med mere. Som altid modtager nørklerne gerne garn og stof, som kan afleveres hos nørklerne eller i butikkeni Karup.

I besøgstjenesten har Torkil arbejdet med at koble besøgsvenner og modtagere. Besøgsvennerne er en vigtig bestanddel af foreningens sociale virke og giver stor glæde hos mange modtagere, der ser frem til det aftalte besøg. Tidliger formand Karin Lieder opfordrer til at kontakte Torkil, hvis der er nogen, der kan glædes med en besøgsven.

Skoletjenesten er blevet vældig populær både på Karup Skole og på Frederiks skole. 4.klasserne har som sædvanlig afholdt emneuge. Med Røde Kors støttebeløb på ca. 37.500 kr kunne de i 2017 sende 12 børn på ferielejr.

Lions-club Karup, menighedsrådene i Frederiks og Karup og Røde Kors afdeling støttede uddelingen af julehjælp til værdigt trængende. I år var der 25 familier med 59 børn der fik en hjælp bestående af et gavekort til Rema 1000 på 800 kr fra Røde Kors og gavekort og gaver til børnene fra henholdsvis Lions og menighedsrådene. Gavekortene kunne indløses i Karup Bio, og gaverne blev indkøbt i lokale butikker.

Afslutningsvist fortalte Karin blandt andet, at der i 2018 igen vil blive sat fokus på indsatsen for hjælp til udsatte børn og deres familier. Desuden vil Nørklerne fejre 30 års jubilæum den 31. marts 2018.

På generalforsamlingen takkede Karin Lieder frivilligt af som formand og overlod posten til Hanne Mette Thagaard. Karin Lieder sidder fortsat i bestyrelsen, nu som næstformand. I bestyrelsen sidder herudover butiksleder Danuta Vestergaard, Bente Pedersen, Jens Overgaard, Henny Larsen, Torkil Søndergaard, Yvonne Glesner og Kirsten Lisager.