Ulrik Wilbæk næstformand i bestyrelsen for Midtjyllands lufthavn

På det første bestyrelsesmøde i Midtjyllands Lufthavn efter kommunalvalget i efteråret 2017, har den nye bestyrelse konstitueret sig for valgperioden 2018 2021.

30. januar 2018, 14:25
Ny bestyrelse i Midtjyllands lufthavn

Bestyrelsen består af repræsentanter fra de medejende kommuner. Det er viceborgmester Anne Mette Bang Rasmussen, Herning Kommune, byrådsmedlem Lone Børlum, Herning Kommune, byrådsmedlem Torben Clausen, Herning Kommune, borgmesterH.C. Østerby, Holstebro Kommune, byrådsmedlemAnders G. Jacobsen, Holstebro Kommune, byrådsmedlemFrank Heidemann Sørensen, Ikast-Brande Kommune, borgmester Erik Flyvholm, Lemvig Kommune, borgmesterHans Østergaard, Ringkøbing-Skjern Kommune, byrådsmedlem Martin Jakob Jakobsen, Silkeborg Kommune, byrådsmedlem Preben Andersen, Skive Kommune, borgmesterNiels Viggo Lynghøj, Struer Kommune, borgmester Ulrik Wilbek, Viborg Kommune og direktør i Peter Larsen kaffe, Claus BertelsenViborg Kommune.

Som lufthavnens formandskab genvalgte bestyrelsen H.C. Østerby. Ulrik Wilbek blev valgt som næstformand.

Til lufthavnens daglige forretningsudvalg blev der af bestyrelsen, udover det fødte formandskab bestående af H.C. Østerby og Ulrik Wilbek, udpeget bestyrelsesmedlemmerne Anne Mette Bang Rasmussen, Claus Bertelsen og Frank Heidemann Sørensen.

Fakta om Midtjyllands Lufthavn

Midtjyllands Lufthavn er en mindre regional lufthavn med omkring 10 daglige afgange og tilsvarende ankomster, primært til og fra Københavns Lufthavn, og lufthavnens samlede antal passagerer er pt. ca. 150.000 pr. år. Lufthavnen havde en passagervækst på 20% i 2016 men i 2017, ligesom hele den danske indenrigstrafik, en mindre tilbagegang i 2017, som forventes hentet igen af nye vækstaktiviteter i 2018.

Midtjyllands lufthavn har en central rolle som erhvervslufthavn med op mod 90% erhvervskunder og pendlere til møder og arbejde i København eller videre ud i verden via CPHs 168 udlandsruter.

Midtjyllands Lufthavn var i oktober 2017 den mest punktlige lufthavn i verden, idet hele 97,6 procent af alle flyvninger fra Midtjyllands Lufthavn afgik til tiden. Den centrale beliggenhed, tiden og punktligheden er de vigtigste parametre for netop erhvervslivet så de når hurtigt og effektivt frem og tilbage til aftalte møder.

Charterflyvninger

I 2017 genoptag lufthavnen efter 20 års pause feriecharterflyvninger i sommerperioden, med charterserier med APOLLO Rejser i DATs Airbus 320 og BRAVO Tours i PrimeraAirs B737 direkte til Grækenland, hhv. Kreta og Rhodos. I 2018 har også SPIES supplerende charterserie i Thomas Cooks nye Airbus 321 til Tyrkiet destinationer som Alanya, Side og Belek, ligesom rejsearrangøren Bornholmmedfly.dk har indenlands charterferie direkte til Bornholm.

Ejes af ni jyske kommuner

Midtjyllands Lufthavn blev etablerert i 1965 på initiativ af midt- og vestjyske kommuner og amter og ejes i dag stadig på andelsbasis af ni jyske kommuner: Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer og Viborg.