Juletræsfest i Kølvrå

Så kom dagen endelig, søndag den 4. december, som alle børn i Kølvrå og omegn havde glædet sig til i lang tid...

08. december 2016, 09:45
Enkelte børn fik en ekstraordinær oplevelse, for de havde aldrig været til juletræsfest før, fortæller Dorte Sallingbo Smedegaard Olsen Foto: Privatfoto

JULEHYGGE 24 forventningsfulde børn var tilmeldt julefesten, og over 40 voksne deltog.

Børnene fik for en rund tyver en juleslikpose, mulighed for at trille/bage pebernødder, lave juledekorationer på en træplade og mulighed for at klippe og klistre julepynt til det smukke juletræ.

- Børnene var meget dygtige til de forskellige opgaver. Efter opgaverne var det endelig tid til at kalde på Julemandens Kone. Da hun kom, så måtte hun fortælle, at Julemanden desværre ikke kunne komme, for han var taget på juleferie sydpå - og lå og dasede under palmerne på en lille sydhavsø. Dette bekymrede nu ikke børnene, for Julemor var rigtig god til at hygge sammen med dem. Der blev sunget og motioneret en masse, inden det så endelig blev tid til at danse om juletræet, fortæller Dorte Sallingbo Smedegaard Olsen i en pressemeddelelse.

Både børn og voksne blev trakteret. Børnene fik juice, mælk, saft, pizzasnegle og pølsehorn. De voksne blev budt på kaffe/te, julesmåkager, frugt og slik. Desuden kunne der købes hjemmelavet æbleskiver og gløgg.

Alle dansede om juletræ og sang Til julebal i Nisseland, Søren Banjomus og På loftet sidder nissen med sin julegrød.

Alle havde en rigtig hyggelig eftermiddag, og alle var mætte og glade. Børnene stod tålmodigt i en lang kø med sine små sedler til en julegodtepose. De holdt krampagtigt ved sedlerne, ind til de kunne aflevere dem hos julekonen og få en julegodtepose i bytte. Enkelte børn fik en ekstraordinær oplevelse, for de havde aldrig været til juletræsfest før, og de syntes alle, der er rigtig lang tid til næste år..., fortæller Dorte. Efter endt fest fik børnene sit eget bagværk og julekreationer med hjem, slutter Dorte.

Arrangementet blev til i samarbejde mellem Aktivitetsafdelingen i Granly afd. 111/112 Ringparken samt borgerforeningen.