Foreningen Norden Karup skænker Skelhøje et infoskilt

05. december 2016, 08:48
F.v.: Købmand Michael Nielsen, Jacob Bjerre og formanden for Foreningen Norden i Karup, Jann Rasmussen foran det nye infoskilt, som er skænket til Skelhøje af Foreningen Norden Foto: Erik Madsen

DONATION Søndag den 27. november afslørede formanden for Foreningen Norden i Karup, Jann Rasmussen, på gletsjertorvet i Skelhøje, foreningens gave til Skelhøje by, et infoskilt, hvor der er en yderligere forklaring på den smukke bymidte i Skelhøje, der er præget af istidens efterladenskaber i byen og omegn. De otte kampesten, der omkranser det smukke træ og udgør et tingsted, er alle fundet i og omkring Skelhøje og er blevet bestemt af en geologiprofessor fra Århus universitet. Han kunne således afgøre, at fire af dem var fra Norge, tre fra Sverige og så var en enkelt fra Finland. Alle fundet i samme grusgrav.

- Vi synes, der manglede en forklaring på tingstedet og i samarbejde med Borgerforeningen og Jacob Bjerre, er der lavet en tekst. Vi ved, at der kommer mange tusind turister gennem Skelhøje på et år, og vi mente, at de ved at læse skiltet kan få en fin information om Danmarks tilblivelse. Der peges endvidere på den fine udstilling i Kulturhuset. Skelhøje et er unikt sted i Danmark med istidsdannelser, dødis sø og tunneldale, siger Jann Rasmussen i en pressemeddelelse.

Det eneste, foreningen forlangte var, at foreningens navn kom på. Således skriver Jacob Bjerre nok så kryptisk, at Skelhøjestenene var således den ældste Norden-afdeling i landet, selv om foreningen først i 2019 kan fejre 100 års jubilæum.

Foreningen Norden har efterhånden fået en del medlemmer fra Skelhøje, der i løbet af foreningens historie har lagt mange private hjem til, når der skulle indkvarteres, ligesom et helt norsk skoleorkester fik logi i byen, så der er en nordisk ånd i byen.

- Vi glæder os over, at Skelhøje ville tage imod vores gave, slutter Jann Rasmussen.