Køkkenet er blevet den nye garage

Køkkendøren har erstattet kølerhjelmen, når naboen skal imponeres

21. november 2016, 13:50

Fællesrum Det er ikke kubik og omdrejningsmoment, der imponerer men fugtighedsgrader, timere og induktion. I dag er det i køkkenet, vi sparker dæk og beundrer det nye grej. Det kan være en blender, der kan piske og varme på samme tid; den nye japanske kniv med tydelige foldestriber eller den indbyggede espressomaskine.

Køkkenet er blevet et slaraffenland for alle, der kan lide teknik og grej, og det er ikke kun de berømte tv-brødre, der dyster på at have mest grej i det moderne køkken: det gør mange af os andre også. To-tre ovne er ved at være standard, for man skal både kunne dampe, bage og bruge micro-ovn. En riskoger, røremaskine og en fritøse er hvermandseje, og man skal da have sig en vakuumpakker, så man selv kan skære sin sortfodsskinke og den er i øvrigt også god til at pakke mad, der skal i sous-viden, sådan en vakuumpakker.

En ultra-præcis vægt er et must for molekylær-kokken, og en juicer med kræfter som en skærveknuser hører sig ligesom også til. Det samme gør køleskabet med indbygget tv og ismaskine, ligesom en hane med kogende vand er en nødvendighed, selv om induktionskomfuret faktisk koger en liter vand på et øjeblik.