Nationale Ulvedage - Ulv bekræftet set ved Karup

De tre første weekender i henholdsvis november, december og januar afholdes Nationale Ulvedage

21. oktober 2016, 08:25
Foto: Fotoware Colourfactory

INDSAMLING Netværket Ulvetracking i Danmark opfordrer lokale til at hjælpe.

Ulv set ved Karup

En lokal lodsejer fra Karup-området fangede i maj med et vildtkamera tre billeder af en ulv. Kameraet havde hængt i halvanden måned og taget cirka 350 billeder. Lodsejeren havde efterfølgende kontaktet Ulvetracking for nærmere dokumentation, skriver Ulvetracking på sin hjemmeside.

Registrer dine ulveobservationer

Ulvetracking opfordrer til, at man på de Nationale Ulvedage går mindst en 3-5 kms tur i sit nærområde. Der opfordres til, at der kun gås på veje, gerne grusveje, for at tjekke især vejkryds for afføringer og andre indikationer på at der har været rovdyr på vejen.

Fejlkilder

Både rævenes og hundenes afføring kan have samme kaliber som ulvens, så derfor opfordrer Ulvetracking, at man ser deres video om fejlkilder, inden man begiver sig ud på vandreture. Videoen kan ses på deres hjemmeside.

Inden man samler afføringen op fra naturen, skal man fremsende billeder af afføringen til Ulvetracking, der er til rådighed på de Nationale Ulvedage, via sin mobiltelefon. Inden for ganske få minutter, får man en tilbagemelding med en umiddelbart vurdering af, om det fundne, kan anvendes til dna-analyse for ulve. Er det brugbart, så rådgiver Ulvetracking pr. telefon om det videre forløb.

Analyser af afføring

På de Nationale Ulvedage vil Ulvetracking sammen med fagfolk udelukke afføringsprøver, der ikke ligner ulves. Resten sendes til Statens Naturhistoriske museum i København til DNA-analyse. Indsamleren bliver inddraget, når der er en delkonklusion og en endelig konklusion på resultatet af den indsendte prøve.

Læs mere på www.ulvetracking.dk