René Prang blev Dansk Mester

19. september 2016, 12:15
Ren Prang blev dansk mester i Classic Superbike 2016 med sin Ducati 916 SP fra 1994 Foto: Erling Prang

MOTORSPORT Efter en pause fra roadracing på knapt et år, vendte Ren Prang i august tilbage på roadraceren, hvor han over fire løb, bragte sig i spidsen i kampen om DM i Classic Superbike.

Ved det store bikestævne på Jyllandsringen den 10. og 11. september vandt han således det samlede mesterskab og øverst på sejrsskamlen efterfølgende.

Ren Prang fik også sæsonpremiere i superbike, og det blev på sin spritnye Superbike: Aprilia RSV4 RF.

Mesterskabet blev hentet i Classic Superbike, som er en ny serie fra denne sæson indenfor cæassic roadrace. Serien 7D køres på ældre maskiner op til 1994. Ren Prang kørte mesterskabet hjem på en Ducati 916 SP fra 1994, skriver Erling Prang i en pressemeddelelse.

Med et godt udgangspunkt for weekendens race, blev der, set i bakspejlet, ikke på noget tidspunkt tvivl om resultatet. Selvfølgelig ville et motorstop eller et styrt kunne vende op og ned på det endelige resultat, men med to sikre sejre, med over 10 sek. til nr. 2, kom mesterskabet aldrig i fare.

Et andet af Ren Prangs primære formål med at deltage på Jyllandsringen, var for første gang i sæsonen at prøve kræfter med konkurrenterne på sin nye Aprilia RSV4 RF, som han hen over sommeren har arbejdet på at få gjort klar til weekenden. Han nåede en træningstur til Tjekkiet sidst i august for at få testet den nye maskine. Ren Prang er for længst ude af en samlet topplacering og medaljekampen i Superbike.

Formålet var at prøve kræfter med konkurrenterne og mærke maskinens muligheder og begrænsninger i rigtig konkurrence. Mødet med konkurrenterne viste dog også, at der stadig mangler noget i opsætningen af maskinen, samt en lille smule mere af den tidligere skarphed hos Ren Prang. Han var dog rigtig godt tilfreds med sin indsats. Tidtagningerne og de to løb i weekenden viste dog også helt klare forbedringer, som der arbejdes videre med, med henblik på sæsonen 2017. I de to løb i Superbike kørte han sin Aprilia RSV4 RF frem til en 6. plads lørdag, og søndag var han på en 4. plads, da løbet blev afbrudt af et styrt. Da starten gik igen, var han de første omgange på en 3. plads, men dækkene holdt ikke til opsætningen, så han gled ned på en 5. over målstregen. Han havde forudset, at der kunne blive problemer med bagdækket. Omgangstiderne blev klart forbedret hen over weekenden med 2 sek., hvilket er meget i en sport, hvor der regnes i 1/1000 sekunder.

Ren Prang er tilbage på Jyllandsringen den 24. og 25. september, på sin Aprilia RSV4 RF, hvor der afholdes finalestævne om DM.