Viborg-elever dyster ved DM

Gymnasieelever fra Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske Gymnasium drager torsdag den 29. august til Teknisk Gymnasium i Aalborg.

30. august 2013, 12:16
Tre forventningsfulde hhx-elever inden regionsmesterskaberne i "DM i Erhvervscase" i Aalborg på torsdag. Fra venstre er det Alex Vetche, Christine D. Olsen og Rikke V. Nielsen, alle fra 3.E. på Viborg Handelsgymnasium.

Her skal de dyste mod 15 andre skoler om regionsmesterskabet i henholdsvis "handel" og "produktudvikling" i kampen om at gå hele vejen og blive kåret som landets bedste ved finalen i DM i Teknologi og Erhvervscase.

- Vores ide er ikke noget, der er set før i dagligvarebranchen. Så vi krydser fingre for, at vi kan få lov at gå videre til DM-finalen, fortæller Christine D. Olsen i en pressemeddelelse.

Hun kigger på sine to klassekammerater Rikke V. Nielsen og Alex Vetche fra 3.E. på Viborg Handelsgymnasium. De nikker samstemmende - med brede smil. Forventningerne såvel som humøret er højt hos de tre hhx-elever, inden de om kort tid skal præsentere deres innovative forretningskoncept ved DM i Teknologi og Erhvervscase på torsdag d. 29. august i Aalborg. Sidste etape før finalen - måske - venter i næste uge.

Hemmeligt forretningskoncept

Og de tre elever har da også god grund til at være spændte. Siden maj har de brugt en stor del af deres fritid på at fintune et helt nyt forretningskoncept, der samtidig er deres løsningsforslag på konkurrencens opgave: Hvordan dagligvarekæden Rema 1000 kan få fremtidig succes i den stærkt konkurrenceprægede discountbranche.

Hvad de tre hhx-elever konkret har tænkt sig at vise frem på torsdag, er en velbevaret hemmelighed indtil selve regionsmesterskaberne løber af stablen i Aalborg. Kun to af de 15 deltagende gymnasier går videre til finalen i København, og de tre hhx-elever tager ingen chancer forud for torsdagens konkurrence og holder kortene tæt til kroppen. Optimismen fejler dog ikke noget:

- Vi tror på vores koncept. Vi har ingen ide om, hvad de andre skoler kommer med, men fra sidste år har vi fået at vide, at dommerne kigger rigtig meget på dybden i ideen - og vores i hvert fald gennemarbejdet, fastslår Rikke V. Nielsen selvsikkert.

Målrettet talentudvikling

Udover hhx-eleverne dyster også tre htx-elever fra 3.I. på Viborg Tekniske Gymnasium om at blive danmarksmestre på deres eget felt på torsdag i Aalborg. Ved regionsmesterskaberne i "DM i teknologi", deltager de med et bæredygtighedsprojekt, der skal bære Danmark ind i en grøn, teknologisk fremtid. Et projekt der er lige så hemmeligt som hhx-elevernes.

Rektor for Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske Gymnasium Bo Lykke Fredsgaard, ser frem til at opleve eleverne i aktion:

- Innovation er et bærende element i vores undervisning og vi satser målrettet på at udvikle talenter, der kan omsætte deres viden til konkrete ideer og produkter. Jeg glæder mig meget til at opleve hhx-eleverne bud på fremtidens detailhandel såvel som htx-elevernes grønne opfindelser. Måske her ligger en fremtidig eksportsucces og venter, siger Bo Lykke Fredsgaard.