Forslag om psykologhjælp til unge med ondt i livet

04. juni 2016, 19:25
Et enigt social- og arbejdsmarkedsudvalg står bag et forslag om en kommunal pulje, der skal sikre, at alle unge med ondt i livet kan få råd til til samtaler med en psykolog Foto: PR-foto

PSYKOLOGHJÆLP Mange unge har ondt i livet. De har måske alvorlige personlige eller sociale problemer, som de ikke selv kan klare. Heldigvis har de fleste unge en familie, der kan træde til og bakke op, men for en dels unges vedkommende står de alene med problemerne. I værste fald opgiver de deres uddannelse eller lærlingeplads.

Det får nu medlemmerne af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Viborg Byråd til at foreslå, at der foreløbigt i tre år etableres en kommunal pulje på 0,5 mio. kroner, der skal sikre at særligt disse unge kan få et tilbud om samtaler med en psykolog. Det er typisk egenbetalingen på op til cirka 6 timer det handler om.

- Man kan i dag blive henvist til psykolog af sin egen læge, men der er en stor egenbetaling. Det er denne egenbetaling, der er problemet for en del unge de har ganske enkelt ikke penge til at tage imod tilbuddet, selv om de er berettiget og har reelle problemer, der kræver behandling. Det fortæller medlemmerne af Social- og arbejdsmarkedsudvalget i en pressemeddelelse.

- Der er i dag på de to gymnasier i Viborg ansat terapeuter eller vejledere, der tager de svære samtaler med eleverne, men de er meget overbelastede og kan ikke følge med presset. Ligeledes har de ikke samtaler der kræver psykologisk behandling, pointerer man videre i pressemeddelelsen.

Det er et enigt social- og arbejdsmarkedsudvalg, der står bag forslaget som nu skal indgå som en del af budgetdisskussionen for 2017. Og enigheden i udvalget glæder formanden Søren Gytz Olesen (F).

- Det er godt at erfare, at vi kan samarbejde på tværs i byrådet, Det viser, at det kan lade sig gøre, hvis man vil, siger formanden.

Udover Søren Gytz Olesen (F) består socia- og arbejdsmarekdsudvalget af Ove Kent Jørgensen (0), Niels Dueholm (A), Anders Bertel(A), Nikolai Norup (C), Gregers Laigaard (V) og Åse Kubel Høeg (V).