Happening med fokus på nye velfærdsløsninger

Viborg Rådhus viste fredag den 23. august et sammensurium af mere end 40 vidt forskellige innovative velfærdsløsninger.

26. august 2013, 12:21
Mads Thimmer fra Innovation Lab, pointerede i sit indlæg, at udviklingen fra industrisamfund til digitalsamfund medfører et enormt pres for nytænkning.

Folk stimlede sammen omkring virtuel træning, 3D printede knogler og en bøvsende og smaskende skraldespand. Ud over kommunen selv var der spændende nyt fra for eksempel Randers Kommune, Aarhus Kommune og innovative virksomheder som Grundfos og KMD, skriver Viborg Kommune på deres hjemmeside.

Viborg Kommune satser med en radikal innovationsstrategi på at imødekomme nogle af de udfordringer, der er til det danske velfærdssamfund. Fredagens happening var for kommunens ledere, medarbejdere og interesserede borgere, som ved 40 udstillingsstande mødte spændende og anderledes bud på nye velfærdsløsninger. Byrådet ønsker med happeningen at inspirere alle kommunens ledere og medarbejdere til at tænke og agere endnu mere innovativt.

- Med den her innovationshappening sætter vi innovation på dagsordenen i alle dele af Viborg Kommune og på alle kommunens arbejdspladser. Vi skal i endnu højere grad tænke kreativt og anderledes, når vi tilrettelægger og udfører de kommunale opgaver, siger borgmester Søren Pape Poulsen og tilføjer:- Vi har en stram offentlig økonomi og er derfor nødt til hele tiden at tænke nyt, kreativt og utraditionelt for at kunne tilbyde attraktive arbejdspladser og en fortsat høj kvalitet i opgaveløsningen overfor kommunens borgere.

Viborg har fat i den rigtige ende

Mads Thimmer fra Danmarks ældste innovationshus, Innovation Lab, pointerede i sit indlæg, at udviklingen fra industrisamfund til digitalsamfund medfører et enormt pres for nytænkning. - Viborg har fat i den rigtige ende, og en dag som i dag viser tydeligt bredden og graden af lyst til at tænke radikalt anderledes. Det lyser ud af projekterne, at de er skabt af lyst og ikke af nød - det er den eneste rigtige indgangsvinkel til innovation. Og egentlig ret sjældent at se i en offentlig kontekst, siger Mads Thimmer, Co-founder og CEO ved Innovation Lab i Aarhus.Han understreger, at man ikke skal lade sig slå ud af, at nogle projekter fejler, for den side er man nemlig også nødt til at ramme for at have været tilstrækkeligt udfordrende.

Legestuer for voksne

Under happeningen blev der leget med innovative idéer på tre uhøjtidelige workshops, også kaldet legestuer. Der var 2000 kr. på spil til et innovativt arrangement for dem med dagens bedste idé. Legestuerne indgår som en del af kommunens innovationsprojekt MIR (Radical Innovation Management). Byrådet har til projektet udpeget tre spor: Børn og unges vej til voksenlivet, Flest muligt i arbejde og Alt det administrative bøvl. Fremdriften sikres af en tværfaglig innovationsgruppe med forskere fra Aalborg Universitet og konsulenter fra Viborg Kommune.