Fantastisk dag for kræftramte børn

Omkring 40 kræftramte børn og deres familier fik søndag en oplevelse for livet, da de besøgte Flyvestationen i Karup.

26. august 2013, 12:11
Den store overraskelse var, da børnene fik en flyvetur i en helikopter. Frank Larsen Foto: Frank Larsen

Helicopter Wing Karup med Frank Larsen i spidsen havde sammen med Foreningen Cancerramte Børn og Sportscar Event inviteret kræftramte børn og deres familier til en helt uforglemmelig dag på Flyvestationen i Karup.

- Jeg glæder mig allermest til en tur i en af de store brandbiler, fortalte 12-årig Dennis Guldager Nielsen fra Dronninglund, mens han sad på førersædet i brandbilen.

Det var ikke kun brandbiler, børnene fik lov at prøve med fuld fart. Sportscar Event var mødt op med en perlerække af flotte biler med mange hestekræfter, som børnene fik køreture i. Biler som mange af os drømmer om at få eller bare prøve - Lamborghinier, Ferrarier, Porcher og Lotuser.

9-årig Sebastian Lavendt fra Lind prøvede en Lamborghini:

- Jeg drømmer nu mest om en helt ny Ferrari, sagde han med et stort smil på læberne.

Af de lidt mere stille arrangementer var der pølsespisning, mens MF og forsvarsudvalget Karin Gaardsted og formanden for socialudvalget i Viborg Kommune Mette Nielsen holdt taler.

Hunden Vera og sin hundetræner ved Air Force Training Centre Puk viste, hvad de duede til. De lavede en fin skoledressuropvisning, og Vera fandt 250 gram sprængstof, der var gemt i en af brandbilerne.

9-årig Nadia fra Dronninglund fortalte, mens hun ventede på at prøve en af brandbilernes sprøjter, at hun havde haft leukæmi, men var blevet færdigbehandlet.

Dagens helt store overraskelse kom, da en helikopter - Merlin EH101 - med plads til 16 passagerer landede, og børnene på skift fik en flyvetur.

- Det har været en fantastisk dag for børnene. Foreningen Cancerramte Børn arrangerer omkring 60 aktiviteter om året, men det er første gang vi er her på Flyvestationen, fortæller næstformand i foreningen Michael Pedersen.

- Der er kun frivillige i foreningen, og alle er ulønnet. Så det er bare skønt, at Karup har folk som Frank Larsen og Jane Kongsted, slutter Michael.

"Dancer mod cancer - Zumba for livsglæde" samlede lørdag i Jethallen i Karup 22.000 kroner ind til fordel for Foreningen Cancerramte børn. På landsplan samlede de i alt 40 "Dancer mod cancer" arrangementer 440.000 kroner ind. Penge, der går til aktiviteter og livsglæde for kræftramte familier.