Publikumsfavoritten slog til

Karup Brevdueforening var igen i år blevet inviteret til at deltage i festlighederne i forbindelse med byfesten i Karup.

25. august 2013, 18:21
Publikum kunne stemme på, hvilken brevdue de troede var hurtigst. Foto: Vincent Isore

. Fredag aften i forbindelse med afvikling grise-spisningen ved Karup Bibliotek havde fem af de lokale brevduemænd fra Karup, Høgild og Frederiks stillet 20 han-duer op under åben himmel i den dejlige eftersommer-aften. Rigtig mange mennesker var omkring for at få en snak - og 35 spillefugle havde pungen oppe af lommen for at gøre en større eller mindre indsats. Blandt disse flere børn, der havde fundet det så interessant, at de kom forbi igen med mor eller far og spillede påén, de syntes så sød ud, som de sagde.

Spillelysten var i år rigtig fin, idet der blev spillet for 1900, hvilket betød, at KKIK fik små 400 kroner til kassen, mens den resterende sum gik tilbage til spillerne, der skulle slås om en præmiesum på omkring 1500 kroner. De enkelte duer var spillet alt fra bare fem til hele 17 gange, og det betød præmier på mellem hele 300 kroner og så blot 85 kroner.

Flyvningen foregik som tidligere fra Vejle. Afstandene fra løsladelsesstedet i Vejle ved McDonalds og hjem til de enkelte slag lå på omkring 70 kilometer, så der blev på forhånd spået en flyvetid på omkring én time, men det var jo flot vejr og med en god vind i ryggen, gik det for de fleste slag rent faktisk noget hurtigere.

Resultater

Efter blot omkring 50-53 minutter var der duer hjemme på de fire første slag, der placerede sig med en vinderdue hos Jytte og Ejvind Andersen fra Ribesvej med 81,43 km/t - en andenplads til Ketty og Verner Lassen fra Høgild med 80,04 km/t - en tredjeplads til Kaj Ove Pedersen fra Lindevej med 78,90 km/t, hvorefter fjerdepladsen gik til Jørgen Kriegbaum fra Vestermarksvej i Frederiks med 77,86 km/t - altså helt tæt i toppen.

Disse fire slag fløj efter enkemandssystemet, hvilket kort betyder, at hannen lige havde fået lov til at se hunnen og forestille sig livets lyksaligheder inden afgang i kurven lørdag morgen. Altså godt tændt op til at komme hjem og se i reden, om "konen" måske stadig skulle være til stede, når han vender hjem.

Sidste deltagende slag ved Ole Kronborg parrede imidlertid sine duer for en lille måned siden, og efter endt æglægning og 17 dages rugning kom der i ugen op til flyvningen to dejlige og krævende unger i hver rede.

- Om det var udsigterne til at skulle hjem og ligge på de små unger og høre på "konens" bebrejdelser om først at have været til byfest hele fredag aften og derefter straks lørdag morgen at være kørt på McDonalds i Vejle, vides naturligvis ikke, men i hvert fald havde ingen af de fire duer fra dette slag travlt med at komme hjem. De kom hjem med hastigheder på mellem 35 og 42 km/t, fortæller Ole Kronborg, der fortryder her efterfølgende, at han i sin tid ved en tilsvarende byfest-flyvning ikke lyttede mere til Jan Højgaard, der netop afviste at bruge denne metode - manden er jo trods alt far til tre børn og ved åbenbart bedre.

Der var hele 17 dygtige/heldige spillefugle, der troede på Jytte og Ejvind's fire år gamle nummer 556, og alle vindersedlerne på nær én var mødt op på festpladsen lørdag eftermiddag og indkasserede hver 85 kr. i præmie - så 85 kroner mere i kassen til KKIK. Karup Brevdueforening takker alle, der var forbi vore duer og gjorde en indsats.