Økodag blev igen et tilløbsstykke

3000 gæster kom og så på de forårsglade køer

18. april 2016, 11:35
Dejlig dag i Havredal Foto: Knud Gaarn-Larsen

FORÅR Der gik et sus igennem de flere tusinde mennesker, der søndag den 17. April havde taget opstilling rundt om en stor græsmark ved Det Ny Havredal, da besætningen på 60 sortbrogede køer præcis klokken 12.00, efter en lang vinter på stald, igen blev lukket ud.

Køerne så ud til at nyde det. De ellers ret klodsede dyr hoppede og sprang, og hver gang en ko lavede et flot spring, gik der på ny et sus gennem de mange tilskuere, der for en meget stor dels vedkommene bestod af børnefamilier, der sammen med køerne ville byde foråret og sommeren velkommen.

Efter nogen tid i det fri, faldt køerne til ro, og de fik travlt med at gumle saftigt græs i sig. De godt 3000 gæster forlod marken og fordelte sig over det store område.

Koldt vejr

Vejret var ikke det bedste. Det havde lige regnet, og kulden hang i luften. Det var nok hovedårsagen til at man i år ikke kom helt op på sidste års besøgerekord på mere end 4000 gæster. Dette års godt 3000 gæster hyggede sig dog. Der var trængsel ved de to bål, hvor man kunne bage snobrød, men også i stalden, hvor kalve og katte lod til at nyde dagens store opmærksomhed, var der dagen igennem travlhed.

Arla med

Mejeriselskabet Arla havde stillet en masse smagsprøver til rådighed af deres økologiske produkter, så man kunne smage på alt fra økologisk skolemælk over cacaomælk, forskellige yoghurter til ost, og de mange gæster tog godt for sig af retterne, og det lod til at smagsprøverne faldt i god jord. Mange af gæsterne henvendte sig i boderne, og takkede for et godt arrangement. Flere kunne fortælle, at de havde deltaget alle seks år, hvor økodagen var blevet fejret, og andre forsikrede, at de helt sikkert ville være med igen næste år.

Eleverne med

Også de mange elever på både landbrugslinjen og gartnerlinjen deltog og gav en hånd med ved de mange boder. Flere havde taget deres familie med, så de kunne få en dag sammen - og så eleverne kunne vise deres uddannelsested frem, og det gjorde de ikke uden stolthed, for langt de fleste opnår store resultater under deres uddannelse både teoretisk og menneskeligt. Også det er værd at vise frem fra tid til anden, som et velkomment afbræk i en ellers travl hverdag.