Nadia ser stor fremtid i Karup

Allerede 1. januar 2015 overtog Nadia Østergaard klinikken Tandlægerne i Karup på Bredgade 9, men først for nylig var der en reception, der markerede overtagelsen. Nadia Østergaard købte klin

11. april 2016, 13:50
Jørn Borup gav Nadia Østergaard et billede malet af den ukrainske kunstmaler Sergie Sviatchenko, der er bosat i Viborg Foto: Knud Gaarn-Larsen

TANDLÆGE 1. januar 2015 gik Jørn fra at være ejer til at være ansat tre en halv dag ugentligt på klinikken, og nu får den 69-årige Jørn så mulighed for at nedtrappe endnu en lille smule, idet han fremover vil være tre hverdage på klinikken ugentligt.

Ideelt

- Det er en ideel ordning. Til efteråret har jeg været tandlæge i Karup i 40 år. Det har jeg det godt med, men jeg er også fantastisk glad for at kunne trappe noget ned, siger Jørn, der startede som tandlæge 1, oktober 1976 i klinikken i Kildegården sammen med Ole Janum. Efter nogle år gik de hver til sit, og Jørn kørte sammen med sin kone Mette Reinholdt, klinikken i Bredgade. Den 1. februar 2015 stoppede Mette, så i dag er det tandlægerne Vibeke Wrtz og Julie Christensen og tandplejer Anita Grønne, der sammen med Jørn Borup og Nadia Østergaard er den faste stab.

Fra Ukraine

Nadia Østergaard stammer fra Ukraine, og man aner en svag dialekt, men ellers er hun kommet fantastisk godt efter både sprog og tandlægegerning. Jørn Borup betegner hende som energisk, ambitiøs og dygtig, og eftersom han har samarbejdet med hende i mere end et år, må han vide, hvad han snakker om.

Nadia blev uddannet tandlæge i Ukraine i 2001, men efter nogle år fandt hun sin mand, og i 2009 flyttede hun til Danmark. I Danmark måtte hun så på ny bestå samtlige fagprøver, som en dansk tandlæge skal bestå, og da det var overstået, kunne hun fortsætte sit arbejde som tandlæge i Danmark.

Selvstændig

Allerede i sin tid i Ukraine havde Nadia en ide om, at hun ville være selvstændig. Den drøm gik i opfyldelse i 2014, hvor hun købte en klinik i Roslev, og året efter købte hun så klinikken i Karup. Begge steder er der flere ansatte.

Klinikken fortsætter

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at klinikken i Karup fortsætter. For mig at se har Karup en stor fremtid med alle de muligheder der er - en fremtid som jeg gerne vil være en del af, og jeg vil gerne være med til at støtte op om lokalsamfundet, siger Nadia, der dog fortsat til tilbringe de fleste af sine arbejdsdage i Roslev, og kun fast vil være i Karup på fredage.