I tyskernes fodspor på Flyvestation Karup

Spændende guidet rundtur på flyvestationen, blandt andet. med rundvisning i bunkere, der har stået så godt som urørte siden maj 1945.

25. august 2013, 18:06
Her ses en af tyskernes kamuflerede barakker. Når den sås fra luften, faldt den så at sige i ét med hedelandskabet og var næsten umulig at fåøje på.

Den 7. september har Lokalhistorisk Forening i Karup-området en helt speciel og meget spændende rundtur i tyskernes fodspor på flyvestationen med premierløjtnant Anders Madsen som guide. Han har skrevet en bog om flyvestationen og ved virkelig meget om den. Turen er en gentagelse af en tur, der sidste sommer var et helt tilløbsstykke med alt udsolgt i løbet af en halv time, så det vil uden tvivl være en god idé at sikre sig billetter, så snart salget starter.

Flyvestationen blev som bekendt opført af tyskerne under besættelsen, og turen indledes med et kort foredrag om stedets historie fra tysk flyveplads til flygtningelejr og dansk flyvestation.

Efter foredraget køres i bus rundt på flyvestationen, hvor der bliver mulighed for at se adskillige hangarer, befæstningsanlæg og bunkere, som stadig står næsten urørte fra dengang, da tyskerne forlod dem efter krigen. For en del bunkeres vedkommende blev de først åbne for offentligheden sidste år, så det bliver en helt speciel oplevelse at se, hvordan de ser ud indeni.

Det er nødvendigt med fornuftig påklædning og godt fodtøj samt lommelygte af hensyn til rundvisningen i bunkerne.

Turen foregår i bus og starter ved Hovedvagten. Der er kun plads til 50 deltagere, og billetterne sælges efter princippet først til mølle, først malet. Se i øvrigt annonce andet sted i avisen.