Fødselar med mange talenter

Sygemeldt redaktør fejre først dagen, når hun er rask

07. april 2016, 06:20
Redaktør Birgitte Brøgger Dyrberg som forfatter, men hun har ved siden af en lang række uddannelser.

Sin unge alder til trods er det efterhånden noget af et visitkort, hun kan stange ud.

Det handler om Birgitte Brøgger Dyrberg, Ellebakken 18 i Karup, der torsdag 7. april fylder 50 år.

Industrilaborant, politiassistent, lærer, forfatter og redaktør er blandt de mange titler, der kan stå på visitkortet, som passende også kan forsynes med hustru, mor og sygemeldt.

Hun kom til verden på en gård ved Grønhøj som den midterste af tre søstre, og siden gik hun i skole i Frederiks og blev matematisk student i Viborg.

- Jeg havde en drøm om at blive politimand, men det var især min far ikke begejstret for, fortæller Birgitte Brøgger Dyrberg, der som 19-årig flyttede til København for at forfølge sin drøm. Hun var dog for ung til at søge ind på Politiskolen. Derfor slog hun op i Hvad kan jeg blive? og fandt en uddannelse af passende længde - valget faldt på industrilaborant. Hun tog uddannelsen, som hun aldrig har brugt til noget og søgte herefter som 22-årig ind på Politiskolen.

Ramt af meningitis

Det blev til i alt 14 år hos politiet, hvor hun udover København også havde tjeneste i Hillerød og Silkeborg.

- Jeg var inden Silkeborg sygemeldt en længere periode med meningitis. Det gjorde også noget psykisk ved mig, så jeg var meget påvirket, når jeg kom ud til uheld og lignende, og derfor besluttede jeg mig for at søge bort fra politiet, fortæller fødselaren.

I stedet søgte hun ind på lærerseminariet i Skive og blev uddannet lærer med linjefag i matematik, dansk, idræt og naturfag.

hun og hendes mand havde købt hus i Karup, men flyttede for en periode til Holsteinsborg i Grønland, hvor hun virkede som lærer, mens han var politimand.

På grund af ægteskabelige problemer flyttede hun retur til Karup efter et par år med adoptivbørnene Oliver og Emma. Hun fik efterfølgende lærerjob i Karup og Sunds.

- Jeg drømte imidlertid også om at skrive og talte med redaktøren af ugeavisen Knud Gaarn-Larsen, om der var mulighed for at overtage hans job, men han slog det hen, men pludselig en dag for godt tre år tilbage var annoncen der, og jeg slog til, fortæller Birgitte Brøgger Dyrberg, der fik jobbet som redaktør.

Faldt sammen

Det har hun bestredet, indtil for nogen tid siden blev sygemeldt.

- Det startede på Mallorca, hvor jeg fik ondt i benene. Jeg gik til lægen, som mente, at der var tale om betændelse i hoften, men pludselig en dag på redaktionen faldt jeg sammen, beretter redaktøren.

Det viste sig at være en diskosprolaps. Siden er Birgitte Brøgger Dyrberg blevet opereret og været til behandling og vil være sygemeldt endnu et stykke tid.

- Derfor holder jeg heller ikke fødselsdag. Den venter jeg med at fejre, indtil jeg er blevet raskmeldt, siger den sygemeldte redaktør.