Tandlægen i Frederiks kan andet end ordne tænder

For nylig vandt tandlæge Martin Quist Olesen to guldmedaljer ved OL for pensionerede atleter - Torino World Masters Games - et stævne der var arrangeret af den olympiske komite.

25. august 2013, 18:06
Carsten Løsch og Martin Quist Olesen vandt guld i badminton - herredouble 35+ ved OL for pensionerede atleter.

Badmintonverdenen er ikke helt ukendt for den 51-årige tandlæge. Martin har spillet badminton i rigtig mange år, og for en del år siden spillede han i landets bedste række for Herning og Højberg. Resultatet af det hårde, men sjove slid, blev to guldmedaljer ved OL for pensionerede atleter i Torino for et par uger siden. 17.000 atleter deltog i stævnet, hvilket er en del mere end det klassiske OL, som vi alle kender. Ikke alle deltagere var elitedeltagere, som Martin, da man kunne stille op i tre kategorier: motionist, konkurrence og open elite. Samtidig med det, så inddeltes deltagerne efter alder, og her vandt Martin guld i både single for 50+ og i herredouble 40+ med makkeren Carsten Løsch.

- Den første singlekamp jeg spillede var mod en russer, der blev verdensmester i 40+ rækken for 10 år siden. Han var min absolut hårdeste modstander, men jeg vandt heldigvis over ham i to sæt. Forinden havde jeg allerede spillet én kamp i mixdouble. Der var ulideligt varmt - det føltes som en varmeboble og termometeret stod på 36 grader i hallen. Jeg var nødt til ofte at skifte t-shirt og drikke masser af vand med salt. De næste to kampe til guldet gik noget nemmere, fortæller Martin.

I herredouble spillede Martin sammen med sin makker, den 10 år yngre Carsten Løsch. Makkerparret stillede op i 40+. Dette var nødvendigt på grund af Carstens alder.

- I den indledende runde spillede vi mod det indonesiske par Widjaja og Widjaja, som vi tabte til i tre sæt. Kampen spillede vi samme dag, som jeg spillede mod russeren i single, og i tredje sæt fik jeg krampe i venstre lår. Nederlaget betød, at vi var tvunget til at vinde vores to næste kampe, og det klarede vi med nød og næppe. Semifinalen vandt vi også, og i finalen ventede de 2xWidjaja igen. Her fik vi så revanche, og vandt over dem i to sæt og dermed var guldet hjemme, fortæller Martin.

Familien med på turen

- Vi ankom til Torino 5 dage før jeg skulle spille, og det gav os mulighed for nogle store oplevelser ved at overvære nogle af de andre sportsgrene. Min kone, Mie er altid med mig til de store turneringer, men denne gang havde vi den glæde at også vores to voksne sønner på 23 og 25 år var med. De gav en utrolig opbakning og støtte, og det var en stor fordel for mig, fortæller Martin.- Helt gnidningsfrit gik det dog ikke, da vi fik stjålet to cykler og dagen før min første kamp havde vi indbrud i bilen, fik smadret en siderude og stjålet en GPS. Det betød en lidt stresset optakt til stævnet, og det blev værre på første spilledag, da hele midtbyen var spærret af pga OL-cykelløbet, og jeg var lige ved at komme for sent til første kamp pga trafikprop, fortæller Martin og fortsætter:Alligevel mødte vi masser af søde og hjælpsomme mennesker fra hele verden - og specielt fra Torino, så det var alt i alt en kæmpe oplevelse.Fremtidsplaner

Om et par uger er Martin på farten igen - til VM i Ankara i Tyrkiet.

- I Ankara skal jeg både spille single og double i 50+-rækken. Vi er ikke inddelt i styrkehold som til OL, så der bliver langt flere modstandere, og jeg er spændt på niveauet, slutter Martin.