Fysioterapeuterne i Karup inviterer indenfor

Fysioterapeuterne landet over markerer i starten af september Den Internationale Fysioterapidag. Sundhedstest, golfscreening og gratis trænings-elastikker er blandt tilbuddene i Karup.

25. august 2013, 18:06
Rikke Østergaard fra Benefit i Karup holder åbent hus fredag den 6. september.

Har du overvejet, om en fysioterapeut kan hjælpe dig? I første uge af september inviterer fysioterapeuter over hele Danmark patienter og borgere indenfor.

Benefit Karup i Bredgade 1 holder åbent hus fredag den 6. september fra klokken 13 til 17. Kom og få en snak med fysserne om golfscreening, løbeundersøgelse, vægttabshold og andet. Der er gratis trænings-elastikker til de første 50.

Anledningen er Den Internationale Fysioterapidag den 8. september, der har fået fysioterapeuter landet over til at invitere indenfor.

- Vi vil gerne benytte lejligheden til at vise, hvad fysioterapi er og kan, fortæller Rikke fra Benefit i Karup.

- Jeg håber, rigtig mange har lyst til at kigge forbi og høre, hvad de lokale fysioterapeuter kan tilbyde, siger Kent Nyeland Sandholt, som er formand for Danske Fysioterapeuter i Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

I det daglige arbejder fysioterapeuter med alt fra elitesportsfolk, der vil præstere bedre, over ældre og skadede, der skal genoptrænes til psykisk syge, der har det dårligt med deres krop.

- Livskvalitet handler i høj grad om at kunne bevæge sig bedst muligt. Det gælder lige meget, om du er på håndbold-landsholdet eller bare gerne vil kunne gå og være fysisk aktiv, selvom du har slidgigt, siger Kent Nyeland Sandholt.

110.000 mennesker hjælpes

Fysioterapeut-klinikker i Midtjylland hjælper over 110.000 mennesker årligt. Det er 15.000 flere end for bare fem år siden. Dertil kommer et stærkt stigende antal borgere, der får fysioterapi i kommunale eller regionale tilbud.

- Både læger, politikere og borgere har fået øjnene op for, at fysioterapi kan give bedre liv. Vi er også generelt blevet mere opmærksomme på, hvor vigtigt det er at være fysisk aktiv, siger Kent Nyeland Sandholt.

Han peger på, at der også er kommet en lang række forskningsresultater, der viser, at bevægelse er den bedste medicin mod en lang række sygdomme.