Det er godt at have gå-på-mod

Men bliv klædt godt på når du starter din egen virksomhed. VIBORGegnens Erhvervsråd udbyder nu igen de populære iværksætterkurser, der er med til at klæde iværksættere og nystartede virksomhe

23. august 2013, 13:22
Lise-Lotte Laursen fra den nyetablerede virksomhed SalgsKompagniet fik hjælp til at komme i gang.

En Værktøjskasse til iværksætteren som Lise-Lotte Laursen fra den nyetablerede virksomhed SalgsKompagniet fortæller: - Jeg deltog i VIBORGegnens Erhvervsråds kursusrække "Kom godt i gang med din virksomhed" i 2012. Faktisk havde jeg tænkt mig kun, at deltage på de første 2 kurser - "Banken/Advokaten" og "Skatten", men lod mig overtale til at deltage i hele kursusrækken - og TAK for det! Emnet "Forsikringer" viste sig at være langt vigtigere og mere nyttigt end jeg havde forestillet mig, og selv som "salgs-nørd" lærte jeg en masse om "Salg/Markedsføring." Kursusrækken har givet mig ro i maven til at fokusere på det vigtigste, og komme godt i gang med min virksomhed! Jeg vil beskrive forløbet som en fantastisk værktøjskasse: Det er f.eks. ikke hver dag jeg har brug for mine "skatte-regler", men da jeg her i 2013 skulle lave mit første momsregnskab vidste jeg akkurat hvem hos SKAT jeg kunne ringe til med mine gode spørgsmål.

Desuden er kursusrækken en oplagt mulighed for at netværke og søge sparring med iværksættere fra andre spændende brancher - måske endda potentielle kunder i din nye virksomhed! Kurserne er inddelt i fem moduler, og temaet på første modul af iværksætterkurserne er netop "Banken og advokaten". De øvrige moduler omhandler SKAT og det daglige regnskab, salg og markedsføring, de sociale medier, forsikringer, strategi, ledelse og netværk. På en af de fem kursusmoduler vil du yderligere få en erfaringsberetning fra IVÆRKSÆTTEREN til, hvordan det og hvad der skal til for at starte og etablerede egen virksomhed. Som deltager kan man enten vælge at følge hele kurset og dermed komme godt i gang med alle aspekter af iværksætteriet eller blot vælge at tilmelde sig et enkelt eller flere af de fem moduler. Indlægsholdere på kurserne er alle fra lokale virksomheder og professionelle med fingeren på pulsen og med en stor faglig indsigt, fortæller chefkonsulent Erik Sønderby fra VIBORGegnens Erhvervsråd i en pressemeddelelse. Kurset finder sted første gang tirsdag den 17. september 2013 og fortsætter i alt fem gange frem til den 22. oktober 2013.

Udover iværksætterkurserne afholder VIBORGegnens Erhvervsråd den første mandag i hver måned gratis introaften for iværksættere i Viborg kommune i Erhvervenes Hus.

Her sætter vi fokus på forretningsplan, finansiering, på mødet med banken, på registrering, forsikringer og andet praktisk i forbindelse med etablering af egen virksomhed og mere til.

Tilmelding er nødvendig.