Grønhøj-dreng spurter frem i Quad Motocross

Teenageren, Frederik Dahlgaard fra Grønhøj, har gjort lynkarriere inden for motorsporten og er nu blandt Danmarks bedste.

30. april 2013, 13:22
Frederik Dahlgaard i aktion.

Frederik kører Quad Motocross, der er firhjulet racing på pukkelunderlag med løst jord. Han har kun kørt motorløb siden 2009, men ligger foreløbigt på en delt sjetteplads i DM-stillingen i 2013.

Samarbejde med Würtz Racing

Da samarbejdet mellem Würtz Racing, der sjovt nok også har til huse i Grønhøj, og Frederik var en realitet i 2010, blev Frederiks karriere skubbet ekstra i gang.

- Jock Würtz & Co. har givet mig et stort boost inden for Quad Motocross. Deres mangeårige erfaringer fra rally og ATV har jeg trukket på, og dermed fået systematiseret opsætningen af raceren. Støddæmpernes og affjedringens indjustering afhænger meget af, hvorvidt underlaget er blødt eller hårdt. Jeg har desuden fået øjnene op for de mest effektive ideallinjer på motorbanen, fortæller Frederik.

God form

- Firhjulet motocross kræver lige så god fysik som vores kollegaer hos to-hjulerne. Vi kører på helt de samme baneanlæg og bliver derfor udfordret af de skrappe bakker, jumps og skarpe sving. Hvert heat køres typisk over en periode på 20 minutter. Man skal helst have både psykisk og fysisk overskud til at sætte angreb ind, ligegyldigt om det sker først eller sidst i heatet, siger Frederik.

- Frederik har fremvist stor motivation og flair for race, supplerer Jock Würtz.

I 2012 rykkede han op i den mellemrutinerede klasse: Open B, hvor han scorede syv podieplaceringer ud af ti mulige. Desværre måtte han springe over fire DM-heats grundet studiebesøg i USA. Ellers havde det "lugtet" svært af DM-medaljer, men slutresultatet blev en flot femte plads.

Eliteklassen

Ikke uventet blev Frederik rykket op i den skrappeste klasse: Open A til 2013-sæsonen. Her foregik DM-premieren på den 1.600 m. lange Solbjerg-bane på Mors.

- Jeg fik en god start i det første DM-heat på Mors. I det første sving lå jeg som nr. 4, men tabte herefter placeringer, fordi jeg blev presset i græsset på den lange startbakke. Jeg oplevede desuden at få raceren vendt på hovedet, og var derfor godt tilfreds med en nier over målstregen. I det næste DM-heat gik det noget bedre, og her scorede jeg en sjetteplads. Jeg ligger lige nu på en delt sjetteplads i DM-stillingen 2013, men der kan ske meget endnu, fortæller Frederik.

Frederiks DM-sæson er blevet til i samarbejde med JS Metal, Stoholm Au2service, Pro ATV, Würtz Racing og Stay On Stickers.