Købmandsbutik i Skelhøje?

Siden april har en lille gruppe arbejdet intenst på at få genetableret en købmandsbutik i Skelhøje.

19. august 2013, 10:32
Søren Nørgaard fra Mac Y har tilbudt at lave en whiskysmagning den 30. august.

Man havde håbet, at man allerede denne sommer kunne have åbnet butikken, så man også kunne have fået glæde af den "strøghandel" som mange gående og cyklende turister kunne lægge, men gruppen må nu erkende, at det ikke bare er så ligetil at "banke en biks ned."

- Det skulle jo nødigt gå som sidste gang, hvor det kun var lige ved at gå, før banken sagde stop, og mange mennesker i Skelhøje mistede deres garantikapital, siger Jens Bernsdorff Schrøder, der er formand for gruppen. Han er nu sammen med gruppen indstillet på at grave et spadestik dybere.

Genåbner 24. august

Allerede den 24. august åbner butikken, men det er desværre kun for en enkelt dag. Det er Andelskassen, der ejer bygningen, og gruppen bag Vores Købmand har fået lov til at åbne butikken, så alle interesserede kan komme og se, hvordan butikken ser ud indvendig i dag og komme med deres bud på, hvordan man får sparket en ny butik i gang, så den bliver driftsikker.

Penge skal der til

- Det er ikke gratis at starte en ny butik. Der skal være lokaler og lager, og så kommer der lønudgifter, og det korte og det lange er, at vi står uden en krone på lommen, og på den måde kommer man ikke langt, erkender Jens.

Godt tilbud

Gruppen har med kyshånd sagt ja tak til et godt tilbud fra Mac Y, der har tilbudt at lave en whiskysmagning den 30. august i deres lokaler på Søndergade i Frederiks, hvor hele deltagerbetalingen går ubeskåret til genetablering af Købmandsbutikken i Skelhøje.

- Det er nu toget kører. Det er nu der gøres en ekstra indsats for Skelhøje og at genetablere en købmandsbutik som en socialøkonomisk forening, og vi ønsker at være med til at støtte dette gode initiativ, siger direktør Søren Nørgaard fra Mac Y A/S, og forklarer det med at firmaet har dybe rødder i lokalområdet, hvor det i 1995 så dagens lys, og han lægger heller ikke skjul på, at skulle projektet kuldsejle, så vil de indsamlede midler ikke tilfalde deltagerne, men ubeskåret gå til almennyttige formål i Skelhøje.

- Det betyder, at selv om man ikke kan komme til arrangement den 30. august, så kan man vise sin gode vilje ved at melde sig til og betale, for det vil komme Skelhøje til gode. Man kan sige, at det er en investering i Skelhøje, som vil kunne give afkast i form af større sammenhold og også bedre huspriser, siger Søren Nørgaard.