Whisky-manden fyldte 50 år

Den 18. juli 2013 fyldte direktør for Mac Y, Søren Nørgaard 50 år, og det fejres med en reception torsdag den 22. august hos Mac Y, Søndergade i Frederiks.

19. august 2013, 10:32
Mac Y - manden Søren Nørgaard foran en del af spiritusudvalget.

Da Søren var en ung mand, havde han ikke lige forudset, at han skulle ende med at være direktør for et whiskyfirma. Rent faktisk kunne han slet ikke lide whisky eller spiritus. Det var hans nu afdøde lillebror, Jens, der var meget whiskyinteresseret. Når Søren var på rejser i udlandet, skulle han altid købe whisky med hjem til lillebroderen, og det blev kimen til whiskyimperiet.

I 1996 blev Mac Y stiftet som et interessantselskab med elleve interessantere, heriblandt Søren, der dog fortsatte sit job som pædagog i Frederiks Fritidsklub. Der blev importeret whisky primært fra Skotland, Irland, Wales, Canada, Kentucky og Japan. Målet var egentligt bare, at der skulle sælges whisky til venner og bekendte, men firmaet blev større og større og i 2000 fik MAC Y navnet "Danmarks Whisky Specialist." I 2002 blev Mac Y ændret til et aktieselskab og har i dag 29 aktionærer. Der importeres 800 forskellige slags spiritus blandt andet cognac, armagnac, calvados, vodka, gin, likør, ingefærvin, absint, cachaca, bitter, tequila og økologisk brændevin af højeste kvalitet fra det meste af verdenen. Firmaet bliver med rette også kaldt "Danmarks Rom Eksperter."

Firmaet startede i privaten hos Søren. Senere blev det flyttet til Ans, og siden 2005 har det haft til huse ved Frederiks. I januar i år købte firmaet bygningerne, og de skal snart i gang med at bygge kontorlokaler, da pladsen til de ni ansatte er blevet for trang. Udover de ni ansatte er der tre andre ansatte, der er fordelt rundt om i Danmark.

Kristent grundlag

Mac Y drives på kristne værdier, og et par af firmaets slogans er "Alt er tilladt, det er bare ikke alt der er gavnligt" og "Spiritus med en god smag i munden."

- Vi går meget op i at markedsføre kvalitetsspiritus med karakterer og smag, hvor nydelsen er i centrum og ikke beruselsen, fortæller Søren.

- Vores værdigrundlag er ikke baseret på profit, hvor vi forsøger os med hurtige handler og oversalg til vores kunder, men at holde det på et sobert niveau, så vi kan være os selv bekendt, fortsætter Søren.

Familien er vigtig

Søren er født i Sevel ved Vinderup og flyttede i 1972 med sine forældre til Frederiks. Han har gået på Frederiks Skole og blev sidenhen gift med klassekammeraten Edel. De har nu boet sammen i 27 år og bor i Skelhøje. Sammen har de tre børn i alderen 11 til 22 år.

- Som jeg er blevet ældre, betyder familie- og privatlivet mere for mig. Firmaet fylder meget i mit liv, og jeg får herigennem kontakt med utrolige mange mennesker. Når jeg så har fri, har jeg lyst til bare at være hjemme. Tiden bruges på at læse bøger, blandt andet kriminalromaner og eventyrbøger. Jeg er vild med mange typer bøger, men Narnia og Ringenes Herre er nogle af de typer bøger, som optager mig meget. Jeg læser også historiebøger og ser mange dokumentarfilm. Finder jeg et godt strategispil på min smarttelefon, så kan det også tage lidt af min tid. Politik er også en af mine interesser, og jeg er medlem af Kristendemokraterne, slutter Søren.