Enhedslisten i Viborg sætter fokus på landbruget

18. november 2015, 12:00
Maria Gjerding vil på et offentligt møde den 25. november om aftenen give en vurdering af, hvordan den fremtidige udvikling i landbruget bør være Foto: Privatfoto

POLITIK Onsdag den 25. november sætter Enhedslisten i Viborg fokus på landbruget. Hele dagen og aftenen kommer til at handle om de mange aspekter ved dansk landbrug. Det sker i forbindelse med, at Enhedslistens to folketingsmedlemmer Maria Reumert Gjerding og Jakob Sølvhøj besøger Viborg. Maria Gjerding er ordfører for landbrug og miljø. Jakob Sølvhøj er ordfører for børn og unge samt erhvervsuddannelse. Han er endvidere valgt i Viborg Øst kredsen og således vores lokale folketingsmedlem.

I løbet af dagen vil de to folketingsmedlemmer sammen med vort lokale byrådsmedlem Flemming Gundersen besøge et par steder med relevans for landbruget. Flemming Gundersen sidder i kommunens udvalg for Klima og Miljø, hvor landbrugsforhold ofte er til debat.

Enhedslistens Viborgafdeling vil gerne vise vore folketingsmedlemmer nogle eksempler på, hvorledes landbrugssektoren spiller sammen med lokalsamfundet, og hvorledes vi møder landbruget i en kommune som Viborg. Det er ingen hemmelighed, at den aktuelle udvikling i dansk landbrug ikke er en udvikling, Enhedslisten har valgt. Men vi anser det for vigtigt at udvide vores viden om sektoren også set ud fra sektorens egen forståelse af, hvad der er rigtig og forkert. Vi er overbevist om, at en åben dialog og udvidet indsigt tjener begge parter, skriver Liz Dueholm i en pressemeddelelse.

På Asmild Kloster Landbrugsskole regner vi med at få et bud på, hvad en nutidig landbrugsskole forventer at kunne tilbyde. Hvorfor har netop denne skole så stor succes? Hvilke ønsker har skolen til folketingets og kommunens politikere? Økologi er en hjertesag for Enhedslisten, så hvordan indgår det i undervisningen. Vi vil også gerne høre om, hvordan skolen samvirker med lokalsamfundet, og om hvordan landbrugseleverne ser på fremtidens landbrug.

Hos Chris Kuhr og Kirsten Weidmann på Hedegård ved Fiskbæk besøger vi en moderne ejendom med malkekvæg. Vi skal se produktionen med mælkerobotter og andre teknologiske nyvindinger. Men Kirsten Weidmann er også formand for 4Hs lokale afdeling, der gør meget ud af at formidle om landbruget til børn og unge, så det skal vi også høre om. Endelig har Hedegård også jord i vådområdeprojektet for Fiskbæk å, så vi får et bud på, hvorledes de to har oplevet at være en del af et sådan naturprojekt. Til denne del af turen har vi indbudt formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Viborg Michael Dickenson. De er høringspart i sagen, og han giver sin vurdering af projektet.

Om aftenen indbyder Enhedslisten i Viborg til et offentligt møde med Maria Gjerding, hvor hun vil give sin vurdering af, hvorledes den fremtidige udvikling i landbruget bør være.