Laserterapi hos Karup Dyreklinik

Som noget helt nyt tilbyder Rødkærsbro- og Karup Dyreklinik nu laserbehandling.

02. maj 2013, 13:22
Dyrlæge Ole Lundorff behandler en kat med laserbehandling

- Behandlingen er videnskabeligt dokumenteret og er vellykket til både akutte og kroniske skader. Laserbehandling er en behandlingsmetode, hvor laserlyset stimulerer en biologisk reaktion i vævet. Laserterapi virker helingsfremmende og smertelindrende og er samtidig en meget behagelig behandling for dyret. Behandlingen varer typisk 2-5 minutter og føles som en blid og lindrende varme, fortæller Ole Lundorff, dyrlæge på Rødkærsbro- og Karup Dyreklinik.

- Akutte skader, hvor laser med fordel kan bruges, er f.eks. skader på muskler og led efter slag eller forvridninger. Både akutte og kroniske sår heler hurtigere efter laserterapi. Efter en operation, hvor patienterne ofte slikker i såret, vil laserbehandling umiddelbart efter operationen kunne fremskynde helingen og fjerne noget af smerten, fortæller Ole.

- Mere kroniske lidelser som ryg og ledsmerter har vi også rigtig gode erfaringer med. Vi har en 13 år gammel Tervuern-hund, der har fået smertestillende medicin, kosttilskud og massage i flere år. Allerede efter 1. behandling kunne den selv springe op i bilen igen, noget den ikke har kunnet i årevis. Hunden har afsluttet forløbet på 5 behandlinger og er nu en mere aktiv, glad og legesyg hund, end den har været i årevis, siger Ole.

- Antallet af behandlinger varierer fra 1-5 afhængig af lidelse og varighed. Laserbehandling er et rigtig godt alternativ til mange behandlinger, som kan være med til at nedsætte dyrets behov for medicin, slutter dyrlæge Ole Lundorff.