Vi vil handle lokalt

Midtjyder vil overvejende bruge lokale butikker, når der skal handles ind til jul

13. november 2015, 07:30
- Vi vil handle lokalt

JULEHANDEL Midtjyske forbrugere vil overvejende bruge lokale butikker, når der skal handles ind til jul. Det fremgår af en analyse, som Pricerunner har lavet på landsplan. Og det bliver ikke mindre udtalt, hvis man slår ned på de lokale tal og ser på midtjydernes handelsmønstre.

Den viser nemlig, at næsten halvdelen vil af midtjyderne vil købe deres gaver i nærmeste stor by eller butikscentre, mens kun 10 pct. vil købe ind i de helt store byer.

39 pct. siger desuden at de vil handle lokalt.

Pricerunner har også spurgt, hvor midtjyderne bedst kan lide at købe gaver - og her ser man fra detailhandelen med spænding på resultatet.

12 pct. ved ikke hvor de vil købe gaver endnu. 39 pct. kan bedst lide at købe på nettet - men en overvejende del (49 pct.) vil helst handle i en butik.

Ser man størrelsen af gaveforbruget har Dansk Erhverv udtalt, at julesalget i år ser ud til at slå rekorden fra sidste år.

Pricerunner har analyseret på midtjydernes faktiske forbrug. Det viser at 2 pct. bruger mere end 11.000 på gaver, mens 33 pct. bruger op til 2.000 kr.

Knapt en femtedel vil spendere op til 3.000 kr. på gaver, mens en anden femtedel bruger mellem 3000 og 4000 kr.