Julehandlen ser ud til at overgå sidste år

Dansk Erhverv forventer, at danskernes juleindkøb betyder øget indtjening i butikkerne

16. november 2015, 10:00
Personalet på Karup Apotek er klar til julesalget. arkivfoto

JULEHANDEL Meget tyder på at detailforretningerne i år kan vente øget indtjening i forbindelse med julehandelen.Det fremgår af en artikel på hjemmesiden detailfolk.dk.

Man har spurgt Dansk Erhverv, som til hjemmesiden siger, at efter en overraskende god julehandel i 2014 forventer man, at danskernes juleindkøb i år vil nå op på 8,6 milliarder kroner eller omkring 200 millioner kroner mere end sidste år.

E-handlen forventer Dansk Erhverv vil udgøre omkring 15 procent af julehandlen svarende til 1,3 milliarder kroner.

Julehandle har stor betydning

- Julehandlen har stor betydning for, hvordan det går for indtjeningen i mange brancher i detailhandlen, og derfor er det positivt for butikkerne, at dette års julehandel ser ud til at blive lidt større end sidste år, siger markedsdirektør Henrik Hyltoft, Dansk Erhverv.

Julehandlen er en god strømpil for forbrugernes almindelige købelyst og for deres forventninger til fremtiden. Mens 2014 var et godt år for julehandlen, har detailhandlen ellers være mærket af kriseårene fra 2008.

- 2015 har ikke været et prangende godt år for detailhandlen, men dansk økonomi har trods alt oplevet vækst efter mange års stilstand, og detailomsætningen er gradvist ved at blive genoprettet siden lavpunktet i 2013, siger Henrik Hyltoft i en skriftlig kommentar.

Sidste år brugte hver huststand i gennemsnit knap 3.200 kroner i ekstra forbrug i julemåneden sammenlignet med en basismåned. Pengene gik til fødevarer, tøj og til andre forbrugsvarer, som i høj grad omfatter julegaveindkøb, oplyser Dansk Erhverv.

Hver husstand spenderede sidste år over 1.500 kroner. på andre forbrugsvarer, mens 857 kroner gik til fødevarer og 790 kroner til beklædning.