Så skal der festes i Karup fra den 21. til 24. august

I den sidste tid er der arbejdet ihærdigt på at få det hele til at klappe til den nært forestående byfest i Karup.

12. august 2013, 17:02

Som noget nyt forløber festen over fire dage, mod tidligere tre dage. Festpladsen bliver igen i år på det gamle baneareal ved biblioteket og ved skolen, fortæller Jesper Kjelgaard, der med i festudvalget. Festudvalget består desuden af Ole Sørensen, Elin Madsen og Lone Krause.

Onsdag

Lokalhistorisk Arkiv vil på festpladsen og på biblioteket have en udstilling om Flyvestationens og Kølvrås historie. Mens folk nyder udstillingen er KKIK værter med en kop gratis kaffe. Samme dag holder Karup Airsoft City åbent hus og er man over 16 år, kan man prøve forskellige spil for et beskedent beløb.

Torsdag

Traditionen tro lægges aftenen ud med Karup Å løb. Her kan vælges mellem tre forskellige løbeture - 3, 6½ og 10,4 kilometer - i byen og naturen omkring Karup. Løbet arrangeres af KKIKs løbemotionsafdeling. I de forgangne år har der været stor tilslutning til løbet, ikke mindst af elever fra Karup skole. Men har man ikke mod eller lyst til at løbe, kan man altid komme og heppe på de mange løbere.

Børnediskotek

Igen i år er der fredag aften alkoholfri børnediskotek i forsamlingshuset. Diskotek No Garlic vil fyre en masse god musik af og få stemningen op på kogepunktet. Først på aftenen er diskoteket for børn til og med tredje klasse. Herefter tager børn fra fjerde klasse og opefter over. Børnene har mulighed for at købe diverse fornødenheder, så de kan holde dampen oppe.

Mens børnene danser rundt, kan de voksne bruge aftenen på at feste til årets største havefest på festpladsen. Teltene vil være pyntet festligt op, og der vil være fællessang til langt ud på aftenen ved lokalmanden Christian Eriksen. Allerede nu kan man købe spisebilletter i SuperBrugsen, Spar og OK Plus butikken, men der vil også være mulighed for bare at møde op og købe mad på aftenen.

Due-konkurrence

Brevdueforeningen er igen i år på banen med deres flotte duer, og man kan spille på de forskellige duer.

De to cykelentusiaster Jesper Henriksen og Mikkel Kronborg vil påbegynde deres 24 timers cykelløb på en tandem og samle penge ind til SOL projektet og en legedag i Jethallen.

Lørdag

Festudvalget har lavet en række af aktiviteter lørdag, og i flæng kan nævnes gudstjeneste i det fri, bagagerumssalg, tombola og meget andet. Festprogrammet kan ses i en annonce i Ugeavisen.